Μαδούρο: «Έτοιμη η Βενεζουέλα για την έναρξη της διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ»

Μαδούρο: «Έτοιμη η Βενεζουέλα για την έναρξη της διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ»

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είναι «απόλυτα έτοιμη» να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, που διακόπηκαν το 2019, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

«Η Βενεζουέλα είναι έτοιμη, απόλυτα έτοιμη, να κατευθυνθεί προς διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων, διπλωματικών, προξενικών, πολιτικών, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και όσες άλλες μπορεί να ακολουθήσουν», είπε ο κ. Μαδούρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον Γάλλο δημοσιογράφο Ιγκνάσιο Ραμονέ και στο τηλεοπτικό δίκτυο TeleSUR.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση είχε διακόψει τις σχέσεις τις με την Ουάσινγκτον το 2019, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, στοχεύοντας προς την εκδίωξη του Μαδούρο από την εξουσία με σειρά κυρώσεων προς το Καράκας.

Αν και επί προεδρίας Μπάιντεν δεν είχαν γίνει σαφή βήματα για την αναγνώριση του θεσμικού ρόλου του Μαδούρο, η πετρελαϊκή κρίση που ξέσπασε ελέω του πολέμου στην Ουκρανία άνοιξε «διαύλους» επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο στο υψηλότερο επίπεδο, για σχέσεις με σεβασμό, κι ελπίζω πως μια αχτίδα φωτός θα οδηγήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της βόρειας Αμερικής να γυρίσουν σελίδα, να αφήσουν κατά μέρος την εξτρεμιστική πολιτική και να υιοθετήσουν πιο πραγματιστικές πολιτικές έναντι της Βενεζουέλας», συμπλήρωσε ο Μαδούρο, δηλώνοντας ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις τόσο και με την ΕΕ.

«Τα πράγματα πηγαίνουν καλά και διεξάγεται διαρκής διάλογος με τον Τζοζέπ Μπορέλ», σημείωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter