Μαφιόζικη εκτέλεση στην Ολλανδία: Δολοφονήθηκε δικηγόρος που υπερασπιζόταν μάρτυρα-κλειδί σε μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Ολλανδία: Δολοφονήθηκε δικηγόρος που υπερασπιζόταν μάρτυρα-κλειδί σε μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών

Ένοπλος σκότωσε σήμερα στο Άμστερνταμ δικηγόρο που υπερασπιζόταν έναν μάρτυρα-κλειδί σε δίκη εναντίον του πλέον καταζητούμενου εγκληματία στην Ολλανδία για μια σημαντική υπόθεση ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι η Ολλανδία μπορεί να μετατρέπεται σ’ ένα «ναρκω-κράτος».

Ο Ντερκ Βίρσεμ, 44 ετών και πατέρας δύο παιδιών, σκοτώθηκε σε έναν δρόμο του Άμστερνταμ λίγο αφού έφυγε από την κατοικία του, γύρω στις 07:30 τοπική ώρα (08.30 ώρα Ελλάδας). Ο δράστης, που φορούσε κουκούλα, διέφυγε πεζή. Η αστυνομία εξακολουθεί να τον αναζητά και απηύθυνε έκκληση για μάρτυρες.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε τη δολοφονία «πολύ ανησυχητική». Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα.

Ο Βίρσεμ ήταν συνήγορος ενός «μάρτυρα του Στέμματος», του μεταμεληθέντος Ναμπίλ Μπ., σε μια μεγάλη υπόθεση όπου εμπλεκόμενοι είναι δύο άνδρες μαροκινής καταγωγής, ο Ριντουάν Τάγκι και ο Σαΐντ Ραζούκι, που χαρακτηρίζονται ως οι πλέον καταζητούμενοι εγκληματίες στην Ολλανδία. Διεθνή εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί σε βάρος τους για φόνο και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Ντερκ Βίρσεμ δολοφονήθηκε έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του αδελφού του Ναμπίλ Μπ, ως αντίποινα.

«Είναι η επιβεβαίωση ότι ζούμε σε ένα νάρκω-κράτος. Είναι μια βίαιη επίθεση (…) εναντίον του κράτους δικαίου», δήλωσε ο Γιαν Στρούις, πρόεδρος του μεγαλύτερου αστυνομικού συνδικάτου NPB.

«Ένας δικηγόρος σκοτώθηκε στην Ολλανδία, δεν έχει ξανασυμβεί», δήλωσε ο Ρέμκο Αντρίνγκα, δημοσιογράφος στη δημόσια τηλεόραση NOS.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ναρκωτικών στο Άμστερνταμ, υπογράμμιζε μια έκθεση που παρήγγειλε ο Δήμος της πρωτεύουσας και δημοσιεύθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Με τίτλο «Η άλλη πλευρά του Άμστερνταμ», αποκαλύπτει πως «το οργανωμένο έγκλημα που συνδέεται με τα ναρκωτικά ασκεί σημαντική επιρροή στην πόλη».

Το NPB εκτιμά πως η κυβέρνηση και η πολιτική τάξη γενικά υποεκτιμούν την έρπουσα εγκληματικότητα στην ολλανδική κοινωνία.

Ο Ολλανδός υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας Φέρντιναντ Γκράπερχαους απέρριψε τον Φεβρουάριο του 2018 τον όρο «νάρκω-κράτος» που χρησιμοποιήθηκε για την Ολλανδία από το συνδικάτο, καταγγέλλοντας την έλλειψη ανθρωπίνων πόρων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter