Μαγειρεύουν δημοσκόπηση για να στρώσουν το χαλί του Κυριάκου στην ΔΕΘ

Μαγειρεύουν δημοσκόπηση για να στρώσουν το χαλί του Κυριάκου στην ΔΕΘ

Με μία δημοσκόπηση κατά παραγγελία από τον ενσωματωμένο δημοσκόπο του Μεγάρου Μαξίμου στρώνουν το κόκκινο χαλί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ΔΕΘ.

Την μέτρηση προανήγγειλε χθες στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του στην Βουλή όταν απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά, για τις αστοχίες του επιτελικού κράτους στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας είπε ότι «παρότι εσείς τα βρίσκεται όλα αρνητικά η κυβέρνηση έχει σημαντικά αποθέματα αποδοχής στην κοινωνία». 

Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις μείζονες υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά που έχουν που έχουν επαναφέρει έστω και παρασκηνιακά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου ήδη με τις διαρροές του έχει προετοιμάσει ότι η μέτρηση που θα βγει πριν από την ΔΕΘ θα έχει νταμπλ σκορ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστά στην πρόθεση ψήφου που θα κυμαίνονται στο 40% έναντι 20%. Εν ολίγοις ότι η ΝΔ διατηρεί τα ποσοστά της ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί. 

Παράλληλα θα εμφανίζει μία σειρά “ποιοτικά στοιχεία” που θα δείχνουν ότι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα διευρύνεται καθώς θα εμφανίζουν μειωμένα τα στοιχεία για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα στοιχεία θα υποστηρίζουν το προπαγανδιστικό εκ των προτέρων συμπέρασμα ότι «η εικόνα του πρωθυπουργού αντέχει εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πέφτει». 

Το επικοινωνιακό επιτελείο στοχεύει όμως και στο κομματικό κοινό της ΝΔ καθώς αυξάνεται η παρασκηνιακή ακόμη γκρίνια για τις αστοχίες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, αλλά και οι φόβοι των γαλάζιων ψηφοφόρων για τους χειρισμούς στο οικονομικό πεδίο που τους αφήνουν ακάλυπτους από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. 

Η ανησυχία όμως είναι έντονη για τις υποχωρήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά και ενώ τείνει να εμπεδωθεί η εντύπωση ότι «μετά από την συστηματική παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων που γκρίζαρε την Ανατολική Μεσόγειο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύρρεται άρον άρον σε έναν εφ όλης της ύλης διάλογο που θα καταλήξει σε εθνικές υποχωρήσεις».

Εν ολίγοις όλοι ξέρουν ότι «διαπραγμάτευση με την Τουρκία σημαίνει υποχωρήσει και αμφιβάλλουν αν ο σκληρός πυρήνας της Δεξιάς μπορεί να το αντέξει».

Η δυσαρέσκεια για τα ελληνοτουρκικά συναντιέται με την δυσφορία για τους χειρισμούς όσον αφορά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Άλλωστε όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή εκείνους που τώρα διαμαρτύρονται για την χρήση της μάσκας, τους συναντούσαν παλαιότερα τα στελέχη της ΝΔ στις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Είναι ένα κοινό το οποίο αγκάλιασε χθες ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος κατά τα άλλα βάζει πλάτη στον κ. Μητσοτάκη θεωρώντας πάντα ότι με τη ΝΔ είναι συγκάτοικοι στην ίδια πολυκατοικία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter