Μαγιορκίνης: Τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 2.000 ημερησίως

Μαγιορκίνης: Τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 2.000 ημερησίως

«Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα είναι πιο μεταδοτική, εξαπλώνεται κυρίως στους νέους και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακοπεί η έλευση του τέταρτου κύματος», σημείωσε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ο ίδιος τόνισε ότι «είχε φανεί από την προηγούμενη εβδομάδα η αυξητική τάση», ενώ εκτίμησε ότι είναι πιθανό να δούμε στην Ελλάδα παρόμοια επιδημιολογική κατάσταση με τη Βρετανία και την Πορτογαλία, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων «θα ξεπεράσει σίγουρα τα 2.000».

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανότητα νέων περιοριστικών μέτρων, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι «οποιοδήποτε δραστικό μέτρο θα εξαρτηθεί από την πίεση στο σύστημα υγείας», χαρακτηρίζοντας ως θετικό νέο τη μη αύξηση των διασωληνώσεων.

Για τους εμβολιασμούς, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας ανέφερε ότι είναι μία άκρως σημαντική διαδικασία, σημειώνοντας επίσης ότι «υπάρχει ένα σαφές σχέδιο για τους εμβολιασμούς συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους. Αυτό θα ακολουθήσουμε και με αυτό θα πορευτούμε.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter