Μάγκας Πειραιώτης ο Θρύλος, 0-0 με την Μπαρτσελόνα

Μάγκας Πειραιώτης ο Θρύλος, 0-0 με την Μπαρτσελόνα

Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον Ολυμπιακό που «φρέναρε» στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Μπαρτσελόνα (0-0). Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν υπερπροσπάθεια και με MVP τον Προτό που σταμάτησε τους Μέσι, Σουάρες, πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας και διατήρησαν τις λιγοστές ελπίδες τους για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με πάθος και συγκέντρωση απέναντι στην «Μπάρτσα» και στο 15’ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Οφόε με καταπληκτική πάσα έβγαλε τον Ομάρ σε θέση βολής, αλλά πριν σουτάρει «τσίμπησε» την μπάλα ο Ουμτιτί και απέφυγε τον κίνδυνο ο Τερ Στέγκεν.

Η Μπαρτσελόνα δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία στο 20’. Ο Μέσι σούταρε χωρίς δύναμη, ο Σουάρες βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με τακουνάκι προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Προτό πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση. Δύο λεπτά αργότερα ο Σουάρες μπήκε και πάλι στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ! H μηχανή της «Μπάρτσα» είχε ζεσταθεί και στο 28’ ο Προτό απέκρουσε σουτ του Μέσι.

Στο ημίωρο ο Ολυμπιακός έφυγε στην αντεπίθεση, η μπάλα κατέληξε στον Φορτούνη, ο οποίος αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Ο διεθνής μέσος είχε ευκαιρία να σκοράρει και στο 37’, όμως το σουτ του δεν ήταν καλό και απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν.

Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 63’. Ο Μέσι βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή του Προτό, αλλά η τελική του προσπάθεια ήταν άστοχη. Η Μπαρτσελόνα πίεζε για το γκολ και ο Σουάρες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέλγο τερματοφύλακα στο 72’ και στο 73’. Ο Ουρουγουανός επιθετικός στο 80’ βρέθηκε τετ α τετ με τον Προτό, το πλασέ του όμως «κατέληξε» στο δοκάρι. Ο 34χρονος τερματοφύλακας κατέβασε τα ρολά και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε σουτ του Μέσι.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (75’ Ζιλέ), Καρσελά (78’ Πάρντο), Φιγκέιρας, Φορτούνης (83’ Τζούρτζεβιτς).

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπούσκετς, Σουάρεθ (75’ Γκόμες), Παουλίνιο (62’ Ράκιτιτς), Σέρχι Ρομπέρτο (45’ Ντεουλοφέου), Μέσι, Σουάρες.

**Πριν από την έναρξη του αγώνα ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σάββας Θεοδωρίδης τίμησαν με ειδικό βραβείο τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα το παρουσίασε στο γήπεδο και χαιρέτησε τον κόσμο που τον αποθέωσε.

**Δυο Ισπανοί φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα δέχθηκαν ομαδική επίθεση έξω από τη θύρα 7 του «Γ. Καραϊσκάκης» με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στο κεφάλι, ο ένας μάλιστα σοβαρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter