«Μαγκωμένη» η Κ.Ο της ΝΔ από την εμφάνιση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Μαγκωμένη» η Κ.Ο της ΝΔ από την εμφάνιση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Εν αμφιβόλω θέτει η ίδια η Κ.Ο της ΝΔ την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, καθώς βουλευτές του κόμματος εκ των οποίων και πρώτης γραμμής στελέχη, εμφανίζονται τουλάχιστον προβληματισμένοι τόσο για την ελκυστικότητα όσο και την ουσία του πακέτου των εξαγγελιών του Προέδρου της ΝΔ.

Εκφράσεις του τύπου, “έδωσε καθαρό στίγμα , το πόσο ελκυστικό είναι θα φανεί”, ή “αυτός είναι, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, θα κριθεί στο αποτέλεσμα” και, κυρίως της θέσης “θα επιθυμούσα ένα περισσότερο φιλολαϊκό στίγμα” αποτυπώνουν έως και τη δυσκολία που και οι ίδιοι οι βουλευτές του κόμματος έχουν να υποστηρίξουν τις αμιγώς φιλελεύθερες πολιτικές που προέταξε ο Πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της ΔΕΘ.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη , οι βουλευτές της ΝΔ αναγνωρίζουν “ειλικρίνεια”, και χρεώνουν “πρόβλημα στην επικοινωνία”. Ακόμη και οι βουλευτές που υποστηρίζουν τις πολιτικές του διαπιστώνουν ότι υπάρχει “πρόβλημα στο πόσο μπορεί να γίνει κατανοητός”. “Το θέμα είναι να μπορέσεις να απλοποιήσεις το στιλ σου, να μπορέσεις να το επικοινωνήσεις. Εκφράσεις όπως περικοπές δαπανών και εξορθολογισμός” δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές από τους πολίτες. Στους πολίτες πρέπει να πεις ότι όταν μια οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αρχίζει και κάνει περικοπές στα έξοδά της”, παρατηρεί υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ που μάλιστα υιοθετεί πλήρως τις πολιτικές Μητσοτάκη.

Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η ΝΔ έχει μεν τον χρόνο να μπορέσει να παρουσιάσει πιο εύπεπτα και εύληπτα το πολιτικό της προιόν πλην όμως έχουν αμφιβολία για το εάν θα μπορέσει να το καταφέρει. “Έχουμε μπροστά μας πεδίο δόξης λαμπρό.Θα κριθούμε στο τέλος”, παρατηρούν.

Σε σχέση με την πολιτική κάλυψη που παρήξε ο Πρόεδρος της ΝΔ στον Άδωνι Γεωργιάδη, πολλά από τα στελέχη της ΝΔ “μένουν” στην επιλογή Γεωργιάδη ως αντιπροέδρου και όχι στην τοποθέτηση Μητσοτάκη, την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κρίνουν ως αναγκαστική.

“Ανεξαρτήτως εάν η επιλογή (σ.σ. Γεωργιάδη) είναι λάθος ή σωστή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μιλήσει διαφορετικά λένε ακόμη και στελέχη πρώτης γραμμής .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter