Μαγνησία: Επικίνδυνη ζώνη 5 χλμ. γύρω από εργοστάσιο ανακύκλωσης – Συστάσεις από την Περιφέρεια

Μαγνησία: Επικίνδυνη ζώνη 5 χλμ. γύρω από εργοστάσιο ανακύκλωσης – Συστάσεις από την Περιφέρεια
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η πυρκαγιά στη Μαγνησία, εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις της έχει και έμμεσες. Ανάμεσα στα καμμένα υπάρχει και μονάδα ανακύκλωσης πλαστικού. Το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, μετά τη σύγκληση κλιμακίου ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος για τη διερεύνηση των επιπτώσεων της πυρκαγιάς προχώρησε σε οδηγία για τους πολίτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την Περιφέρεια συστήνονται στους πολίτες που βρίσκονται σε ακτίνα 5 χιλιόμετρα από το σημείο της φωτιάς τα εξής:

  • Στο γενικό πληθυσμό, συνιστάται η αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και ο περιορισμός του χρόνου παραμονής στο εξωτερικό περιβάλλον. Κατά την παραμονή σε εσωτερικούς χώρους, συνιστάται να διατηρούνται οι πόρτες και τα παράθυρα κλειστά.
  • Άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα. καρδιοπαθείς, παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών, χρονίως πάσχοντες, έγκυοι και καπνιστές θα πρέπει να αποφεύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους.
  • Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνή λήψη των εισπνεόμενων φαρμάκων τους, ενώ σε περίπτωση επιμονής των συμπτωμάτων συνιστάται άμεση επικοινωνία με το θεράποντα ιατρό.
  • Ειδικότερα, οι κτηνοτρόφοι που έχουν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε ακτίνα 5 χλμ. από τον τόπο εκδήλωσης της πυρκαγιάς, να μην προβαίνουν σε βόσκηση των ζώων. Συνιστάται να τρέφονται με έτοιμες ζωοτροφές ή να τα μετακινούν σε βοσκές πέραν των 5 χλμ. από τη θέση της πυρκαγιάς. Τα ίδια μέτρα προτείνονται για τα οικόσιτα πτηνά και ζώα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.
  • Να σκεπαστούν τυχόν ακάλυπτες δεξαμενές που χρησιμοποιούνται για ύδρευση οικισμών ή για το πότισμα των ζώων.
  • Οι καταναλωτές να προβαίνουν σε σχολαστικό πλύσιμο πριν την κατανάλωση των οπωρολαχανικών και των φρούτων από τη γύρω περιοχή σε ακτίνα 5 χλμ.
    Στην ακτίνα των 5 χλμ. περιλαμβάνονται οι περιοχές της Β’ ΒΙΠΕ, του Σέσκλου, του Διμηνίου, του Παλιουρίου, των Μελισσατίκων, τα Κογιάτικα και των Γλαφυρών.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter