Μαγνησία: Βαριά «καμπάνα» σε οδηγό που έκανε… «ελιγμούς» υπό την επήρεια αλκοόλ

Μαγνησία: Βαριά «καμπάνα» σε οδηγό που έκανε… «ελιγμούς» υπό την επήρεια αλκοόλ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε έναν 41χρονο κάτοικο Αθήνας, που κρίθηκε ένοχος για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και επικίνδυνη οδήγηση στην ΠΑΘΕ.

Σύμφωνα με το Magnesianews.gr, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε την Τετάρτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σε φυλάκιση 2 ετών και 4 μηνών, με έκτιση ενός μήνα της ποινής του, αλλά αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και γλιτώνει τη φυλακή. Ωστόσο του αφαιρέθηκε το δίπλωμα, η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του αυτοκινήτου του για έξι μήνες, ενώ με διοικητική πράξη της Τροχαίας ήδη έχουν παραδοθεί από τα μέσα Ιουνίου, για άλλους έξι μήνες.

Η δίκη είχε ξεκινήσει μια μέρα μετά τη σύλληψη του 41χρονου, στις 14 Ιουνίου στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι πήρε στο … κυνηγητό έναν οδηγό νταλίκας που έκανε επιτόπια αναστροφή με κίνδυνο να πέσει πάνω του και στη συνέχεια του είχε κάνει απρεπή χειρονομία και είχε διακοπεί για να συμπεριληφθεί στην δικογραφία το βιντεοληπτικό υλικό από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και να κληθεί για να καταθέσει ο μάρτυρας.

Η δίκη ολοκληρώθηκε χθες, ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να αντικρούσει ότι έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και δεν απέφυγε την καταδίκη και τη βαριά ποινή.
Ο άνδρας είχε συλληφθεί στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουνίου στην εθνική οδό, διότι οδηγώντας ένα αυτοκίνητο μάρκας SAAB, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, κάτι που κατήγγειλε ο οδηγός φορτηγού.

Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας τον σταμάτησε σε πάρκινγκ, του έκανε αλκοτέστ και διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ σε ποσοστό 1,76 στην πρώτη και 1,54 ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην δεύτερη μέτρηση.

Ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί ότι είναι κάτοικος Αθήνας, είχε πάει στην Στυλίδα για δουλειά, όπου τον κέρασαν τσίπουρα και φεύγοντας για να επιστρέψει στο σπίτι του, μια νταλίκα έκανε επιτόπια αναστροφή με κίνδυνο να πέσει πάνω του και να τον σκοτώσει.

Εκεί ήταν που άλλαξε ρεύμα κυκλοφορίας, κυνηγούσε τον οδηγό φορτηγού και παράλληλα ενημέρωσε την Τροχαία να τον σταματήσει, έχοντας πρόθεση να καταθέσει μήνυση σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι γνώριζε ότι είχε πιεί, αλλά έχασε έναν φίλο του σε τροχαίο δυστύχημα με φορτηγό και αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισε να κυνηγήσει το φορτηγό…

Πηγή: Magnesianews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter