Μάικ Σκοτ: «Κάποτε η μουσική ήταν ζωή, σήμερα απλά το background της» – Στο Docville εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Μάικ Σκοτ: «Κάποτε η μουσική ήταν ζωή, σήμερα απλά το background της» – Στο Docville εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία στο Ηρώδειο, ο frontman των Waterboys Μάικ Σκοτ μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για τη σχέση του με την Ελλάδα, την αγάπη του για το μπουζούκι, την πόλη του-το Δουβλίνο, και την υποκριτική, την ύψιστη των τεχνών.

Λουκέτο στο παράνομο μπαρ σε μνημείο. Μετά το ρεπορτάζ του Docville στις 14 Μαΐου με τίτλο «Παράνομο μπαρ μέσα σε μνημείο» όπου αναδείξαμε ότι, κατά παράβαση του αρχαιολογικού νόμου, κατασκευάστηκε και λειτούργησε wine bar σε διατηρητέο κτίριο που στεγάζει το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών  στην οδού Θόλου στην Πλάκα, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την διακοπή λειτουργίας του.

Ξέρουμε τι θα δείτε φέτος το καλοκαίρι. Το πιο πλούσιο και χορταστικό σινε-καλοκαίρι των τελευταίων ετών περιλαμβάνει φιλμ-κράχτες, από Ιντιάνα Τζόουνς και «Επικίνδυνες αποστολές» μέχρι Μπάρμπι και ατομική βόμβα, που θα δημιουργήσουν ουρές από θεατές στα θερινά και τις αίθουσες. Προτείνει ο Κωνσταντίνος Καΐμάκης.

 «Από παιδί επαναστατούσα στον δυισμό ‘’άνδρας – γυναίκα’’».  Με αφορμή τις παραστάσεις που ετοιμάζει ο πολυσχιδής καλλιτέχνης που μάθαμε ως drag performer,  Νίνα Νάη, συζητάει με τον Αντώνη Μποσκοΐτη για ζητήματα φύλου και συμπερίληψης και φυσικά για την τέχνη του.

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων με κύρος και διεθνείς προσωπικότητες. Παδούρα, Γκαμπόα, Μπουζάροφσκα, Ραμίρες και άλλοι συγγραφείς θα βρεθούν στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου. Γράφει η Έμυ Ντούρου.

Ένα μεγάλο εικαστικό καλοκαίρι. Marcel Duchamp, Χρόνης Μπότσογλου, Robert McCabe είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες έργα των οποίων θα δούμε φέτος σε μια σειρά σημαντικών εκθέσεων τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Γράφει η Αφροδίτη Ερμίδη.

Κι όμως, το φάντασμα της όπερας υπήρξε. Προδημοσίευση από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκαστόν Λερού το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα στις 7 Ιουνίου. «Δεν ήταν δημιούργημα της φαντασίας των καλλιτεχνών, δεισιδαιμονία των διευθυντών ή καρπός των ευφάνταστων και ευεπηρέαστων εγκεφάλων των νεαρών χορευτριών, των ταξιθετριών, των υπευθύνων για τα βεστιάρια ή των θυρωρών».

«Ο Μπάιρον δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο». Με αφορμή την παράσταση «Καζανόβα/Δον Ζουάν-Ερωτική Περιπλάνηση» του Στάθη Λιβαθινιού που θα ανέβει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (14-18 Ιουνίου), η Ηλέκτρα Ζαργάνη μίλησε με τις ηθοποιούς Ειρήνη Λαφαζάνη, Πολυξένη Παπακωνστανίνου και Θεόβη Στύλλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter