Mάικλ Τζόρνταν: Δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων ενάντια στο ρατσισμό!

Mάικλ Τζόρνταν: Δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων ενάντια στο ρατσισμό!

Το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων αποφάσισε να δωρίσει ο Μάικλ Τζόρνταν στην μάχη ενάντια στον ρατσισμό!

 Οι δωρεές θα γίνουν σε ορίζοντα 10 ετών από τον ίδιο και από την εμπορική φίρμα που φέρει το όνομα του (Jordan). Όπως ανακοινώθηκε, τα χρήματα θα δοθούν σε οργανώσεις που αγωνίζονται για την φυλετική ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

«Παρ` όλο με τα πράγματα αλλάζουν, τα χειρότερα που συμβαίνουν παραμένουν ίδια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Οι ζωές των μαύρων μετράνε. Η μαύρη κοινότητα είμαστε εμείς».

Ο θρυλικός άσος των Σικάγο Μπουλς απέφευγε συστηματικά τις πολιτικές τοποθετήσεις στη διάρκεια της καριέρας του και μάλιστα είχε δυσφημιστεί όταν δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Και οι ρεπουμπλικανοί αγοράζουν αθλητικά παπούτσια».

Ωστόσο ευαισθητοποιήθηκε με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τάχθηκε ανοιχτά με το μέρος των διαδηλωτών και των διαμαρτυρομένων στις μέρες που ακολούθησαν.

Ο Τζόρνταν ήταν από τους πρώτους που πήραν θέση με αιχμηρή ανακοίνωση, δηλώνοντας οργισμένος και καλώντας τους αμερικανούς πολίτες να αλλάξουν το σύστημα με την ψήφο τους. Η κολοσσιαίων διαστάσεων δωρεά τψν 100 εκ δολαρίων έρχεται να σφραγίσει την παραπάνω στάση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter