Μάικλ Τζόρνταν: Το «Last Shot» για το επικό φινάλε του (Video)

Μάικλ Τζόρνταν: Το «Last Shot» για το επικό φινάλε του (Video)

Στις 14/6/1998 ο Μάικλ Τζόρνταν με ένα σουτ που έμεινε στην ιστορία έγραψε την τελευταία παράγραφο του επικού κεφαλαίου του με τους Μπουλς, σκοράροντας για να χαρίσει στο Σικάγο το έκτο πρωτάθλημα!

Το τελευταίο μέρος του επικού ντοκιμαντέρ “The Last Dance” είχε το φινάλε που του άξιζε, με το σουτ του Μάικλ Τζόρνταν που έμεινε στην ιστορία στη Γιούτα!

Οι Μπουλς έχοντας κατακτήσει ήδη δύο σερί πρωταθλήματα (1996, 1997) επανερχόμενοι μετά το πρώτο τους three-peat, εφορμούσαν για τον ιδανικό επίλογο της δυναστείας τους, μιας και από την αρχή της σεζόν 1997/1998 άπαντες γνώριζαν, με πρώτο τον Φιλ Τζάκσον πως εκείνος ήταν ο… τελευταίος χορός μίας εκ των σπουδαιότερων ομάδων όλων των εποχών, έστω κι αν ο Τζόρνταν θα ήθελε να έχει την ευκαιρία για άλλο ένα πρωτάθλημα!

Όμως, οι Γιούτα Τζαζ του Καρλ Μαλόουν και του Τζον Στόκτον, από την πλευρά τους ήθελαν να χαλάσουν το πάρτι των Μπουλς και φυσικά να γευτούν το νέκταρ του τίτλου, παίρνοντας και ρεβάνς για την ήττα τους στους τελικούς του 1997.

Φτάνοντας στο Game 6 στη Γιούτα, οι Τζαζ είχαν καταφέρει να αντιδράσουν στο break των “ταύρων” και παρότι ήταν πίσω με 3-2, είχαν δύο ματς στην έδρα τους, για να κάνουν το 2/2 και να πάρουν τον τίτλο.

Όμως, ο Air είχε αποφασίσει ότι δε θα υπάρξει Game 7!

Ο Στόκτον με τρίποντο είχε δώσει +3 (86-83) στους Τζαζ με 41,9’’ να απομένουν, σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, ωστόσο τότε είχε έρθει η ώρα του MJ και γι’ αυτό ήταν σίγουροι και οι συμπαίκτες του, όπως ο Ντένις Ρόντμαν.

Παίρνοντας γρήγορη επίθεση έκανε το 86-85 (37,1’’) και στην άμυνα όταν η μπάλα πήγε στο χαμηλό ποστ στον Μαλόουν, πήγε κι έκλεψε για να έχει την ευκαιρία για το νικητήριο σουτ!

Η μπάλα δεν άλλαξε χέρια, με τον Τζόρνταν να κάνει ένα από τα γνωστά του isolations και τον Μπράιον Ράσελ να αδυνατεί να τον σταματήσει. Ντρίπλα, προσποίηση, ο Ράσελ στο παρκέ και ο Air σηκώθηκε από τα 6,5 μέτρα για να σουτάρει και να ευστοχήσει σε ένα από πλέον ιστορικά σουτ της καριέρας του, το… Last Shot, για το 86-87 (-5,2’’)!

Ο Στόκτον δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο για τους γηπεδούχους και ο Τζόρνταν πανηγύρισε με την χαρακτηριστική χειρονομία δείχνοντας τα έξι πρωταθλήματά του, σε μια ραψωδία, καθώς είχε 45 εκ των 87 πόντων της παρέας του!

Το φινάλε μιας θρυλικής ομάδας είχε το κινηματογραφικό φινάλε που άξιζε, σε έναν τελικό που καθήλωσε με ρεκόρ τηλεθέασης όλων των εποχών!

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter