Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο – «Εμπρησμό» καταγγέλλει ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου (Photos – Video)

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο – «Εμπρησμό» καταγγέλλει ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου (Photos – Video)
Πηγή: Samos24.gr

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο ενώ δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους και για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες. Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος της ανατολικής Σάμου κάνει λόγο για «εμπρησμό».

«Η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σάμο είναι πλέον καλύτερη. Η περίμετρος της φωτιάς είναι μεγάλη, ενώ έχουμε διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό», τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός τού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος από χθες το βράδυ βρίσκεται στο νησί, μαζί με τον Εθνικό Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιο Δημακογιάννη και συντονίζουν την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά είναι σε χαράδρα στην περιοχή Βουρλιώτες, ενώ οι άνεμοι φτάσνουν τα 3 με 4 μποφόρ», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός του ΠΣ και προσθέτει: «Όσον αφορά το Κοκκάρι, δόθηκε εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους, αλλά, τελικά, δεν χρειάστηκε να φύγουν, αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε δραστικά».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Βουρλιώτες, επιχειρούν αυτήν την ώρα συνολικά 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι αναμένεται να αφιχθούν ακτοπλοϊκώς στη Σάμο από τον Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Από το πρωί, σήμερα, η φωτιά έχει τρία μέτωπα, στο Κοκκάρι, στους Βουρλιώτες και τους Μυτιληνιούς, ενώ την επιχείρηση συντονίζουν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, οι οποίοι αργά χθες το βράδυ μετέβησαν με ελικόπτερο στο νησί.

Σημειώνεται, ότι χθες το βράδυ εστάλη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, προς τους κατοίκους στις περιοχές Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων και Μυτιληνιών, από τους οποίους ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Εμπρησμό» καταγγέλλει ο δήμαρχος

Εμπρησμό «βλέπει» ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, μιλώντας στο Mega.

«Η φωτιά δεν είναι από γεωργική ή άλλη δραστηριότητα. Ξεκάθαρο ότι είναι εμπρησμός. Και το σημείο που μπήκε και ο τρόπος επέκτασής της» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Στάντζο, το μέτωπο της φωτιάς είναι σε καλύτερη κατάσταση, οι άνεμοι έχουν περιέλθει σε ύφεση, ωστόσο «η φωτιά παραμένει επικίνδυνη και ενεργή».

«Υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε ακτίνα 9 χιλιομέτρων» ανέφερε ο δήμαρχος, ενώ στις 10:30 το πρωί αναμένεται να φτάσουν οι επιπλέον δυνάμεις πυροσβεστικής από την Αθήνα στην Σάμο.

 

Σύμφωνα με το Samos24.gr, στη Σάμο μεταβαίνουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, με Ε/Π Super Puma, για τον συντονισμό της δασικής πυρκαγιάς.

Σε γενική επιφυλακή τίθενται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των ΠΕ.ΠΥ.Δ. της Επικράτειας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης έφτασε προειδοποίηση της πολιτικής προστασίας μέσω του 112 για τους κατοίκους στις περιοχές Μυτιληνιών, Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων να είναι σε επαγρύπνηση εξαιτίας της φωτιάς.

Πηγή: Samos24.gr
Πηγή: Samos24.gr

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter