Μαίνεται η πυρκαγιά στην Τρίπολη: Μάχη με τις φλόγες για να μη περάσει στο Μαίναλο (Video)

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Τρίπολη: Μάχη με τις φλόγες για να μη περάσει στο Μαίναλο (Video)
Πηγή φωτογραφίας: arcadiaportal

Μαίνεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Άγιου Βλάση στην Τρίπολη, το απόγευμα της Δευτέρας. Η φωτιά κινείται απειλητικά προς το Μαίναλο και όχι προς την πόλη, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη λόγω της δύσβατης περιοχής και του πυκνού πευκοδάσους.

Συγκεκριμένα, η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Βλάση στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με το arcadiaportal στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως λίγο πριν την φωτιά ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις.

Ενισχύονται οι δυνάμεις

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το OPEN, πεζοπόρο τμήμα προσπαθεί να σταματήσει την φωτιά ώστε να μην περάσει πίσω από το βουνό και κατευθυνθεί στο Όρος Μαίναλο που υπάρχει επίσης πυκνό πευκοδάσος. Ενα άλλο πεζοπόρο τμήμα προσπαθεί να κόψει τη φωτιά από τη μέση.

Είχαν προηγηθεί δύο μικρότερες εστίες σήμερα, πάνω από το νοσοκομείο, που ετέθησαν γρήγορα υπό έλεγχο. Ταυτόχρονα, φωτιά ξέσπασε και έξω από τις διοικητικές υπηρεσίες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, με την πυροσβεστική να προχωρεί άμεσα στην κατάσβεσή της

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter