Αναζωπυρώσεις σε Μάνη και Ηλεία – Εκκένωση της κοινότητας Λάλα στην Αρχαία Ολυμπία

Αναζωπυρώσεις σε Μάνη και Ηλεία – Εκκένωση της κοινότητας Λάλα στην Αρχαία Ολυμπία
Καμμένες εκτάσεις και χωριά στην ανατολική Μάνη

Εξακολουθεί να μαίνεται και το μέτωπο της φωτιάς στη Μάνη και συγκεκριμένα στη δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας και στην περιοχή κοντά στη Μονή Τσίγκου, ανάμεσα στην Αρεόπολη και το Γύθειο, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου, όπου επιχειρούν συνεχώς ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

Νέες αναζωπυρώσεις σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία ενώ εντολή για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Λάλα, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω της αναζωπύρωσης που έχει σημειωθεί στην περιοχή.

Ειδικότερα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Δούκα, Λάσδικα και Λάλα και στα σημεία βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εστίες της φωτιάς, πριν επεκταθούν.

Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Ενισχύθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην Ηλεία, τη Γορτυνία και την Ανατολική Μάνη.

Ειδικότερα, σε περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και της Γορτυνίας πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και εννέα πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροσκαφών, ενός από την Κροατία και ενός από την Ισπανία.  Επίσης, στην πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

Αναζωπυρώσεις τη νύχτα που πέρασε

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν τη νύχτα στις περιοχές Βασιλάκι, Λάσδικα, Μηλιές, Νεμούτα και Λάλα, οι οποίες περιορίστηκαν άμεσα. Σύμφωνα με το κ. Γιαννόπουλο, «στην περιοχή Βασιλάκι λειτουργεί το διυλιστήριο από το οποίο υδροδοτείται ο δήμος του Πύργου, ωστόσο έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter