Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Δυτική Αττική – Συνεχείς αναζωπυρώσεις και εκκενώσεις οικισμών (Videos)

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Δυτική Αττική – Συνεχείς αναζωπυρώσεις και εκκενώσεις οικισμών (Videos)

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Δυτική Αττική, καθώς από το απόγευμα της Πέμπτης οι αναζωπυρώσεις ανάμεσα στα Μέγαρα και τη Μάνδρα προκάλεσαν συναγερμό στην Πυροσβεστική. Τα πύρινα μέτωπα μαίνονται ενώ το 112 απέστειλε καθ’ όλη τη διάρκεια των απογευματινών ωρών μηνύματα για εκκενώσεις οικισμών. Σύμφωνα με το thriassio.gr η κατάσταση στην Κιάφα είναι δύσκολη, ενώ βελτιωμένη εικόνα δείχνουν τα μέτωπα σε Αγια Σωτήρα και Άγιο Ιωάννη Κορακά.

 

Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Κιάφα προς προς Μάνδρα – Ελευσίνα, Άγιος Παντελεήμονας,  Οινόη προς τις Ερυθρές, Άγιος Ιωάννης Κορακάς προς Μάνδρα, ενώ εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άγιος Σωτήρας, Πανόραμα Μάνδρας, Παλαιοκούνδουρα και Παλαιοχώρι.

Η κατάσταση προμηνύεται δύσκολη για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα, καθώς οι δυνάμεις που επιχειρούν τόσο στις περιοχές της Μάνδρας, όσο και προς Οινόη έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Παράλληλα, οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα σταμάτησαν με το τελευταίο φως της ημέρας, ωστόσο δεν έλειψαν οι εκκλήσεις για περαιτέρω ενίσχυση κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.

Χαρακτηριστική η έκκληση του δημάρχου Μάνδρας Ειδυλλίας, που σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ζητούσε τη συνδρομή των εναέριων μέσων. «Βλέπουμε ζωντανό τον εφιάλτη μπροστά μας». Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε: «Στην Αγία Σωτήρα έχουμε ζωντανό πύρινο μέτωπο. Διαπίστωσα ότι πραγματικά κινδυνεύουν οι οικισμοί. Το πρωί διέρχονταν αυτοκίνητα, η κατάσταση έδειχνε ότι είχε ολοκληρωθεί. Βλέπουμε πάλι ζωντανό το πύρινο μέτωπο μπροστά μας. Κάνω έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα», ανέφερε.

Ταυτόχρονα, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cuclon», έως και τα Βίλια και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας.

62 δασικές πυρκαγιές την Πέμπτη

Σύμφωνα με την ενημέρωση τις πυροσβεστικής το τελευταίο 24ωρο έχουν ξεσπάσει 62 δασικές πυρκαγιές και οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν στο πρώτο στάδιο.

Ισχυρές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Λακωνία και Ρόδο. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη, 11 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 4 από Ιταλία και Γαλλία.

Στη Λακωνία οι αναζωπυρώσεις δημιούργησαν νέα μέτωπα ανατολικά του οικισμού Λευκόχρωμα.

Στη Ρόδο οι αναζωπυρώσεις είναι πολλαπλές στον ορεινό όγκο του νησιού.

Από το μεσημέρι βρίσκονται στην Ελλάδα δύο αεροσκάφη από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ από σήμερα η θερμοκρασία ανεβαίνει. Από Παρασκευή έως Κυριακή θα γίνει αισθητή η θερμική έξαρση στη χώρα μας.

 

Νωρίτερα υπήρχε και αναζωπύρωση στην περιοχή Μελετάκι, κοντά στην Νέα Πέραμο και στην περιοχή Κανδήλι όπου την Τετάρτη δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στη Μάνδρα: Νέα αναζωπύρωση στο Μελετάκι (Photos -Video)

Συνεχείς αναζωπυρώσεις και στη Ρόδο

Δύσκολη νύχτα προμηνύεται και στο μέτωπο της Ρόδου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν δίχως αποτέλεσμα την οριοθέτηση της πυρκαγιάς που καίει πευκόδασος στο κεντρικό τμήμα του νησιού.

Οι καιρικές συνθήκες δυσχέραναν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών. Το νέο μέτωπο εκδηλώθηκε σε βουνοκορφή ανάμεσα στα χωριά Λάερμα και Άγιος Ισιδωρος.

Υπενθυμίζεται ότι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων του δήμου Ρόδου, ύστερα από το αίτημα του δημάρχου της Ρόδου και του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter