Μακάμπι-Παναθηναϊκός 90-75: Δεν έφτανε ο Καλαϊτζάκης – Τα highlights του αγώνα (Video)

Μακάμπι-Παναθηναϊκός 90-75: Δεν έφτανε ο Καλαϊτζάκης – Τα highlights του αγώνα (Video)
Φωτογραφία: Euroleague.net

Δεν άντεξε ο εξουθενωμένος Παναθηναϊκός απέναντι στη Μακάμπι, στην άδεια «Σάλα Πιονίρ» του Βελιγραδίου. Η ήττα των «πρασίνων» με 90-75 τους έφερε να μοιράζονται την 4η θέση της βαθμολογίας με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Παναθηναϊκός ξέφυγε για πρώτη φορά στις αρχές της β’ περιόδου με πρωταγωνιστές τους Μήτογλου, Ναν και με καταιγισμό από επιθετικά ριμπάουντ: 18-24, 29-35. Οι Ισραηλινοί απάντησαν με σερί 14-1 και προηγήθηκαν με 43-36 στην ανάπαυλα.

Η διαφορά εκτοξεύτηκε σε διψήφια νούμερα στην γ’ περίοδο, πριν οι Καλαϊτζάκης, Κ. Αντετοκούνμπο πυροδοτήσουν αντεπίθεση: 55-52 και 64-62 στο 32ο λεπτό με τρίποντο του Γκριγκόνις. Όμως, η Μακάμπι έφτασε στο +9 και προστάτευσε το προβάδισμα μετά το 75-66, με μπροστάρη τον Μπάλντγουιν.

 

Ο Παναθηναϊκός μετράει πλέον 14 νίκες και 9 ήττες και μοιράζεται την τέταρτη θέση με τη Φενέρ, η οποία νίκησε τη Βίρτους με 88-75. Η Μακάμπι, που τον είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ με 81-86 στην παράταση, βρίσκεται στο 13-10.

Κέντρικ Ναν πέτυχε 13 πόντους αλλά τραυματίστηκε στον αγκώνα και δεν χρησιμοποιήθηκε μετά την ανάπαυλα. Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 17 πόντους (ρεκόρ καριέρας), ενώ ο Τζέριαν Γκραντ πρόσθεσε 13, ο Ντίνος Μήτογλου 13 και ο Κώστας Αντετοκούνμπο 8.

 

Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε και τους Γκριγκόνις 5, Παπαπέτρου 2, Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ 4. Εκτός του Κώστα Σλούκα, που αναμένεται να επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα, απουσίασαν και οι τραυματίες Βιλντόσα, Μπαλτσερόφσκι.

Από την ομάδα του Όντεντ Κάτας, που κατέκτησε τίτλους με τον Παναθηναϊκό ως παίκτης και ως προπονητής, ο άλλοτε «ερυθρόλευκος» Ουέιντ Μπάλντγουιν πέτυχε 22 πόντους. Ξεχώρισαν και οι Νίμπο 14, Κόλσον 14, Μπράουν 14, Κοέν 9. Η Μακάμπι χρησιμοποιεί το Βελιγράδι ως προσωρινή έδρα λόγω των εχθροπραξιών στη Γάζα. Όλοι οι «εντός έδρας» αγώνες της διεξάγονται χωρίς κόσμο.

O Παναθηναϊκός είχε 8 νίκες στα προηγούμενα 9 ευρωπαϊκά παιχνίδια του, ενώ προερχόταν και από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο εγχώριο ντέρμπι της περασμένης Δευτέρας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter