«Make up» του πρωθυπουργού από τον Γεραπετρίτη – Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Μπογδάνου (Video)

«Make up» του πρωθυπουργού από τον Γεραπετρίτη – Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Μπογδάνου (Video)

Φυγή προς τα εμπρός επιχείρησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά την εμφάνισή του σήμερα στο ΣΚΑΪ μετά τη διαγραφή του ακροδεξιού βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Ο ίδιος προσπάθησε να ξεπεράσει τις ρωγμές της γαλάζιας πολυκατοικίας αφού μέσα σε μερικές ώρες υπήρχε σειρά αντιδράσεων εκλεγμένων ακροδεξιών βουλευτών που δεν εμφανίζονται καθόλου ικανοποιημένοι από μια τέτοια εξέλιξη.

Ο κ. Γεραπετρίτης περιορίστηκε στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική ομάδα αλλά αρνήθηκε να εκφράσει οποιαδήποτε άποψη εάν για παράδειγμα του ζητηθεί να παραδώσει την έδρα ή αν θα διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία.

«Αυτή την στιγμή θα περιοριστούμε στη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το τι θα πράξουν τα όργανα του κόμματος είναι ένα ζήτημα που αφορά εκείνα», δήλωσε στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη ΝΔ, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ δυναμικό. «Υπάρχουν πολύπλευρες μετεγγραφές μεταξύ διαφορετικών και ετερόκλητων πολιτικών σχηματισμών, βλέπουμε συμμαχίες μεταξύ συνδυασμών που δε θα το περίμενε κανείς. Είναι προφανές ότι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο το οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον», ανέφερε.

Αρνήθηκε επίσης να θεωρήσει πως η διαγραφή ήταν και μήνυμα προς άλλους, μιλώντας για εξατομικευμένες αποφάσεις και όχι για προγραφές, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους ακροδεξιούς της Ν.Δ.

Με χειρουργικό τρόπο ο Γιώργος Γεραπετρίτης προσπάθησε να παρουσιάσει τη γαλάζια πολυκατοικία «άθικτη» δικαιολογώντας μάλιστα την ακροδεξιά ρητορική λέγοντας πως οι βουλευτές μπορούν να διαφοροποιήσουν τις απόψεις τους από τη γραμμή του κόμματος… αποτυπώνοντας τις απόψεις του εκλογικού σώματος που αντιπροσωπεύουν.

Με απλά λόγια, μπορούν να απευθύνονται στο ακροδεξιό ακροατήριο αλλά να προσέχουν το λόγο τους!

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η απόφαση –με γρήγορα αντανακλαστικά- ήταν και του ίδιου του πρωθυπουργού, προσπαθώντας να αποδυναμώσει τη δυναμική της εμφάνισης του Νίκου Δένδια.

«Τον διέγραψε αποκλειστικά και μόνον ο πρωθυπουργός», ανέφερε συγκεκριμένα, επισημαίνοντας πως ο κ. Δένδιας είναι απολύτως συντεταγμένος.

Παράλληλα επιχείρησε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα… δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ άλλων την άμεση απόφαση, κάτι που –κατά τη γνώμη του – δεν συμβαίνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας και πάλι το προσφιλές τους θέμα, δηλαδή τον Παύλο Πολάκη και τον υποτιθέμενο «αντιεμβολιαστικό» λόγο του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter