Μακελειό Ουτρέχτη: Βρέθηκε επιστολή στο αυτοκίνητο του υπόπτου που «δείχνει» τρομοκρατία

Μακελειό Ουτρέχτη: Βρέθηκε επιστολή στο αυτοκίνητο του υπόπτου που «δείχνει» τρομοκρατία

Το ενδεχόμενο το κίνητρο του δράστη της Ουτρέχτης να είναι τρομοκρατικό εξετάζουν οι εισαγγελείς και οι αρχές της Ολλανδίας έπειτα και από μια επιστολή που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.

«Μέχρι στιγμής, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το τρομοκρατικό κίνητρο, το οποίο βασίζεται σε μια επιστολή που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του υπόπτου όπως και στη φύση των γεγονότων» ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν επίσης ότι μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν δείχνουν ότι ο 37χρονος ύποπτος Γκοκμέν Τανίς τουρκικής καταγωγής που συνελήφθη λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση στο τραμ, ήξερε κάποιο από τα θύματα. Αυτό ενισχύει το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας.

Η ολλανδική αστυνομία δήλωσε επίσης σήμερα Τρίτη ότι συνέλαβαν και τρίτο ύποπτο με την υποψία της συμμετοχής στην επίθεση. Μέχρι στιγμής λοιπόν, βρίσκονται υπό κράτηση, ο 37χρονος Γκοκμέν Τανίς και ακόμη δύο ύποπτοι. 

Υπενθυμίζεται ότι από τα πυρά του 37χρονου Τούρκου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα ενώ άλλα επτά τραυματίστηκαν, τα τρία πιο σοβαρά και τα τέσσερα ελαφρύτερα. 

Διαβάστε επίσης: Ουτρέχτη: Μεσίστιες οι σημαίες – Αναζητούν τα κίνητρα του μακελάρη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter