Μακελειό σε σχολείο στη Φλόριντα – 17 νεκροί, συνελήφθη ο δράστης (Photos-Video)

Μακελειό σε σχολείο στη Φλόριντα –  17 νεκροί, συνελήφθη ο δράστης (Photos-Video)

Ένας 19χρονος σκότωσε χρησιμοποιώντας ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου 17 ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους μέσα στο λύκειο στο οποίο είχε φοιτήσει και από το οποίο είχε αποβληθεί, στη νοτιοανατολική Φλόριντα.

Στη συνέχεια παραδόθηκε στους αστυνομικούς χωρίς να προβάλει αντίσταση. Κατά τη διάρκεια του τραγικού επεισοδίου όπου σκόρπισε τον πανικό ανάμεσα στους μαθητές, ορισμένοι εξ αυτών κρύφτηκαν μέσα στις τάξεις τους, ενώ άλλοι άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν.

Το μακελειό, ένα από τα χειρότερα στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια, διαπράχθηκε την Τετάρτη, λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν τα τελευταία μαθήματα στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην Πάρκλαντ, μια πόλη με περίπου 30.000 κατοίκους.

Ο ύποπτος, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο Νίκολας Κρουζ, πρώην σπουδαστής του λυκείου, 19 ετών, που είχε αποβληθεί από το σχολείο εξαιτίας της κακής διαγωγής του, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοντινή κοινότητα Κοράλ Σπρινγκς.

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

https://twitter.com/Policecode183/status/963881451627384832

Ο σερίφης ανέφερε πως ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, το οποίο είναι πολύ εύκολο να αγοράσει οποιοσδήποτε σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ.

Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998, είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «πολύ ανησυχητικά» μηνύματα, ανέφερε ο σερίφης Ίσραελ επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναφέρονται στις Αρχές συμπεριφορές αυτού του είδους.

Ο λυκειάρχης Ρόμπερτ Ράνσι και η αστυνομία είχαν κάνει νωρίτερα λόγο για «πολυάριθμους νεκρούς» και πολλούς τραυματίες.

Βολές πολύ κοντά η μια στην άλλη κι ο χαρακτηριστικός κρότος του τουφεκιού εφόδου ακούγονται σε ερασιτεχνικό βίντεο που προφανώς γυρίστηκε μέσα σε μια τάξη με κινητό τηλέφωνο και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Δεν είχαμε λάβει καμιά προειδοποίηση, δεν είχαμε καμιά ένδειξη» ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο, είπε ο λυκειάρχης Ράνσι. «Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν είχε διατυπωθεί καμιά απειλή».

Μια μαθήτρια, η Πέρι Χάρις, αφηγήθηκε στο CBS Miami ότι «όλη η τάξη της» κρύφτηκε «μέσα σε μια μικρή ντουλάπα».

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με δεκάδες μαθητές καθώς βγαίνουν από το σχολείο, πολλοί με τα χέρια ψηλά ή σταυρωμένα πίσω από το κεφάλι, μπροστά σε πάνοπλους αστυνομικούς.

Ασθενοφόρα, οχήματα της πυροσβεστικής, περιπολικά και τεθωρακισμένα της αστυνομίας κατέκλυσαν την περιοχή γύρω από το λύκειο, που είχε περίπου 3.000 μαθητές του 2014. Τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ελικόπτερα.

Το μήνυμα Τραμπ

«Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στην τρομερή ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter. «Κανένα παιδί, δάσκαλος, ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να νιώθει ανασφαλής σε ένα αμερικανικό σχολείο», πρόσθεσε.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα με αναφορές για πυροβολισμούς σε σχόλειο», ανέφερε με tweet του ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Πολιτείας.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας με ανάρτηση στο Twitter δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τοπικούς αξιωματούχους για το περιστατικό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter