Μακελειό στη Νεβάδα: Καθηγητής πανεπιστημίου ο δράστης – Τρεις οι νεκροί (Video)

Μακελειό στη Νεβάδα: Καθηγητής πανεπιστημίου ο δράστης – Τρεις οι νεκροί (Video)

Σοκ προκάλεσε η επίθεση ενόπλου σε πανεπιστημιούπολη του Λας Βέγκας στη Νεβάδα των ΗΠΑ, σκορπώντας τον θάνατο. Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί, ενώ ένας νοσηλεύεται σοβαρά τραυματίας. Νεκρός και ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης.

Παράλληλα γίνονται γνωστά τα στοιχεία του ενόπλου. Σύμφωνα με το Associated Press, πρόκειται για έναν 67χρονο καθηγητής Πανεπιστημίου, ο οποίος μάλιστα είχε κάνει αίτηση για να εργαστεί στο εν λόγω πανεπιστήμιο της Νεβάδα και δεν έγινε δεκτός.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με θύματα σε πανεπιστήμιο – Νεκρός ο δράστης

Το χρονικό της επίθεσης

Πυρά ακούστηκαν στον χώρο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Νεβάδας στο Λας Βέγκας. Η αστυνομία ζήτησε σχεδόν αμέσως να φύγουν εσπευσμένα οι πάντες από την πανεπιστημιούπολη, περίπου δυο χιλιόμετρα από την περίφημη «strip», την αρτηρία όπου λειτουργούν αρκετά καζίνο.

Αφού η αστυνομία χαρακτήρισε την επίθεση λήξασα, το πρυτανείο ζήτησε οι πάντες να μείνουν «κλεισμένοι μέσα» ώστε οι άνδρες της να μπορέσουν να αδειάσουν τα κτίρια «ένα προς ένα», ενώ ακύρωσε το σύνολο των μαθημάτων που επρόκειτο να παραδοθούν και άλλες δραστηριότητες.

«Αυτό σκοτείνιασε την πανεπιστημιούπολη» και «τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε μάχη και να το ξεπεράσουμε αυτό κι είναι απλά θλιβερό», είπε φοιτητής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού KSNV.

Οι πληγές από το μακελειό του 2017

Η νέα τραγωδία ανοίγει ξανά τις πληγές του μακελειού που είχε ζήσει το Λας Βέγκας το 2017, ενός από τα χειρότερα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Τότε, ένοπλος με τουφέκια εφόδου τροποποιημένα ώστε να ρίχνουν με ρυθμούς πολυβόλων και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών σκότωσε 58 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες άλλους ανοίγοντας πυρ από τον 32ο όροφο ξενοδοχείου εναντίον πλήθους που είχε πάει να παρακολουθήσει συναυλία μουσικής κάντρι. Ο δράστης αυτοκτόνησε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter