Μακελειό στο Αγρίνιο: Γιατί ήταν μυστικό για 5 χρόνια;

Μακελειό στο Αγρίνιο: Γιατί ήταν μυστικό για 5 χρόνια;

H ποινική δίωξη για την ΜΕΘ Αγρινίου επανέφερε με πολλά χρόνια καθυστέρηση το πολιτικό θέμα-ταμπού και θανάσιμα ερωτήματα.

Οι τότε υπεύθυνοι δεν είχαν καμία ποινική ευθύνη; Kαι γιατί η Αντιπολίτευση δεν απαίτησε ποτέ το να διερευνηθεί κάτι τέτοιο; Οι ευθύνες περιορίζονται σε κάποιο τοπικό διοικητή-άσχετο ή στο προσωπικό, που «δεν έπλενε καλά τα χέρια του»;

Από την πανδημία έχασαν τη ζωή τους περίπου 38.000 συμπολίτες μας. Κάπου δέκα κωμοπόλεις ή 50 χωριά έφυγαν από τον χάρτη. Πολλοί από τους θανόντες πήγαν τζάμπα. Σε καμία χώρα το ποσοστό θνητότητας δεν ήταν 100% στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. Στη δεύτερη φάση της πανδημίας, σπάσαμε πανευρωπαϊκό ρεκόρ θανάτων.

Γιατί άραγε αυτό που στα Τέμπη το θεωρεί αυτονόητο τώρα πια ακόμη κι ο Σκέρτσος, δηλαδή τη δραστηριοποίηση της κοινωνίας, στην πανδημία δεν το συμμεριζόταν ούτε καν ο Τσίπρας;

Οι πιθανές αιτίες

  1. Ο αποτρεπτικός ρόλος της καραντίνας, ιδίως για τους συγγενείς.
  2. Τα θύματα δεν ήταν τόσο νέοι! Ποσοστιαία αυτό είναι ορθό, αλλά υπήρχαν κι αρκετά νέα θύματα.
  3. Οι νεκροί της πανδημίας ήταν «δαιμονοποιημένοι» ως ανεμβολίαστοι. Αλλά δεν ήταν ούτε κάν οι μισοί… Οι υπόλοιποι;
  4. Αν αναγνωρίσεις τα τραίνα ως επικίνδυνα, παίρνεις λεωφορείο. Με τα επικίνδυνα νοσοκομεία, πού να πας; Πρέπει να αποδεχθείς το μοιραίο!
  5. Δεν το είχε τότε «στρίψει» το συγκρότημα Μαρινάκη κι ήταν ακόμη αρραγής η μιντιακή μονοφωνία του ψεύδους. Πουθενά στα ΜΜΕ δεν αναφέρονταν οι εκατόμβες των καθημερινών νεκρών από την πανδημία. Yπήρχαν εβδομάδες που στην επίσημη καμπύλη θνητότητας η Ελλάδα εμφανιζόταν μακράν στη χειρότερη θέση όχι μόνον σε όλη την Ευρώπη αλλά και μεταξύ των περισσότερων χωρών του πλανήτη.
  6. Η επιστήμη και δη η ακαδημαϊκή πτέρυγα έδειξε πιο πρόθυμη στην πανδημία να ξεφτιλιστεί, παρά στα Τέμπη.
  7. Μετείχαν ενεργητικώς οι πολυεθνικές του φαρμάκου κι οι επωφεληθέντες των απ’ ευθείας αναθέσεων, υποστηρίζοντας την κυβέρνηση.
  8. Οι νεότατοι, υγιείς κι αδικοχαμένοι επιβάτες των Τεμπών δεν ήταν το ίδιο με τους απομονωμένους λόγω καραντίνας βαρέως πάσχοντες, όπου τίποτεδεν ήταν εξίσου αυτονόητο. Στα Τέμπη δεν είχε «αν πρόσεχαν», αν δεν κόλλαγαν, αν δεν καθυστερούσαν κοκ.
  9. Η αληθινή αντιπολίτευση στα Τέμπη δεν ήταν πια ο ΣΥΡΙΖΑ, που τιμωρήθηκε δεόντως για την πανδημία.
  10. Ίσως η αντίδραση των Τεμπών να είναι εν μέρει τέκνο και της πανδημίας που ξεχάστηκε στην μούγκα του 41%.

Ταξικές και κοινωνικές διακρίσεις

Η πανδημία έπληξε άνισα τις κατηγορίες των πιο πτωχών, των λιγότερο μορφωμένων, των επαρχιωτών, των πιο ηλικιωμένων, των ασθενών με συν-νοσηρότητες καθώς και των δαιμονοποιημένων ανεμβολίαστων.

Το να μην είμαστε «εμείς» μέσα στους πιο ριγμένους, εξυπηρετούσε μια χαρά το πελατειακό κράτος με τον δοκιμασμένο τρόπο λειτουργίας και με τις μεθόδους εξαπάτησης που χρησιμοποιεί.

Για παράδειγμα, αν είναι κάποιος δικός μας, αλλά όχι και τόσο για να τον πάμε Ευαγγελισμό, δεν θα τον διασωληνώσουμε εκτός ΜΕΘ να πεθάνει παραπονεμένος. Θα ψηφίσει άλλωστε και η οικογένεια στις προσεχείς εκλογές.

Θα τον διακομίσουμε σε μια από τις γνωστές μονάδες απογειωτήρια προς τον Παράδεισο για να πεθάνει αξιοπρεπώς ως «εσωτερικός» με την θνητότητα στο 97%, κατευχαριστημένος! Στο Αγρίνιο οι τρεις εκ των 41 ήταν από Καρδίτσα, Ευρυτανία, Πελοπόννησο. Γιατί δεν τους έστειλαν στην Αθήνα, όπως τους ισχυρούς και τους κολλητούς;

Τα όσα εγκληματικά συμβαίναν δίπλα μας μπορεί να κάναμε, ότι δεν τα βλέπουμε από ιδιοτέλεια. Περίπου όπως συμβαίνει και σε καταστάσεις πολέμου, όπου συνήθως ο καθένας κοιτάει την πάρτη του απροκάλυπτα.

Δεν ήταν τυχαίο που ο κ.Χαρδαλιάς καλούσε «να κρατήσουμε ψηλά τις σημαίες μας» λες κι ο κορονοϊός ήταν ο Μουσσολίνι. Αλλωστε το κυβερνητικό επιχείρημα ήταν ότι κριτική στην ηγεσία κάνουν άνθρωποι του εχθρού (δηλαδή του κορονοϊού;)

Σίγουρα η αξιωματική αντιπολίτευση του «κι εμείς τον Τσιόδρα κλπ» υπήρξε αξιοθρήνητη. Όχι διότι μετείχε του κερδοσκοπικού πάρτι ή γιατί έτρεφε προσδοκίες πολιτικών κερδών, αλλά γιατί όντας εξαιρετικά «ολίγη» ήταν διαπερατή σ’ ένα συναινετικό κλίμα που ερχόταν από την κοινωνία.

Ο «λαός» ευρισκόμενος σε κατάσταση οιωνεί πολεμική, ζητούσε να χαμηλώσουν οι τόνοι μήπως «εμείς» την γλιτώσουμε και δεν πεθάνουμε, μήπως «εμείς» την γλυτώσουμε και δεν χρεωκοπήσουμε, μήπως «εμείς» τα ψιλοκονομήσουμε κιόλας, μαυραγορίτικα.

Η Αριστερά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων έσκυψε υποτακτικά την κεφαλή στην προσταγή των δημοσκοπήσεων. Μόνο που αυτός δεν είναι ένας ορθός οδηγός- να αφήσεις δηλαδή τον κόσμο ανυπεράσπιστο στην πιο ευάλωτη στιγμή του. Η ανταπόδοση ήρθε στις 1/6/2023 με 20,07%!

Η κυβερνητική ομερτά

Όσον αφορά στην κυβέρνηση που παρέμεινε η ίδια, ούτε καν ξέρουμε το ποιες ΜΕΘ είχαν επίδοση περίπου στο 35% (διεθνώς αποδεκτό), ποιες κινήθηκαν στο 73% (ο ελληνικός Μέσος Ορος) και ποιες ήταν τύπου Αγρινίου (100%)

Έχουν αναφερθεί σ’ αυτή την τελευταία κατηγορία έξι επαρχιακά νοσοκομεία της Μακεδονίας και τέσσερα της Δυτικής Ελλάδας. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρχουν κι άλλα. Κανένα από αυτά δεν βρίσκεται σε μεγάλη πόλη!

Χρόνια μετά κανείς δεν λέει ποιοι και που διακομίσθηκαν και κυρίως το τι απέγιναν. Ίσως πρέπει τα διαθέσιμα στο ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ στοιχεία να ζητηθούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, άτομο προς άτομο.

Χρόνια μετά, όπως ακριβώς τα τραίνα συνεχίζουν να μπαίνουν στην ίδια γραμμή και μετά τα Τέμπη, έτσι και το ΕΣΥ θα είχε τα ίδια ακριβώς άθλια αποτελέσματα, αν αντιμετωπίζαμε ανάλογη υγειονομική κρίση.

Διαβάστε επίσης

Ο καθηγητής Καρώνης πτωχεύει τη Siemens και διεκδικεί Νόμπελ Χημείας

Κυβερνητικό κρεσέντο προκλητικότητας με «όχημα» το πόρισμα Καρώνη: «Η θεωρία του μπαζώματος έπασχε από την αρχή»

Τέμπη: Μετά από 14 μήνες το πόρισμα Καρώνη υιοθετεί το αφήγημα της Πυροσβεστικής για έλαια σιλικόνης

Ετικέτες

Documento Newsletter