Μακελειό στο Ιράν: Τουλάχιστον επτά νεκροί και τέσσερις όμηροι από τη διπλή επίθεση (Video)

Μακελειό στο Ιράν: Τουλάχιστον επτά νεκροί και τέσσερις όμηροι από τη διπλή επίθεση (Video)

Και στις δύο επιθέσεις ανατινάχθηκαν καμικάζι ενώ αναφέρονται τουλάχιστον επτά νεκροί. Η μία επίθεση έγινε μέσα στο Κοινοβούλιο, όπου αναφέρεται ότι υπάρχουν και τέσσερις όμηροι και η δεύτερη στο μνημείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων από την πρώτη.

Οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο ιρανικό κοινοβούλιο έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους, ενώ κρατούν τέσσερις ομήρους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο πηγές από το εσωτερικό του κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρεται, ένοπλοι – τρεις σύμφωνα με πληροφορίες – εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο οπλισμένοι με δύο καλάσνικοφ και ένα περίστροφο. 

Όπως μεταδίδει η ιρανική τηλεόραση, μεταξύ αυτών ήταν και άνδρας καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε στον τέταρτο όροφο τη στιγμή που οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν έφοδο κατά ενόπλων που είχαν οχυρωθεί στον χώρο, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

Σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων ένας άλλος καμικάζι – γυναίκα αυτή τη φορά – ανατιναζόταν στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί.

Ο κυβερνήτης της Τεχεράνης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο IRIB ότι ένας καμικάζι ανατίναξε τη ζώνη με εκρηκτικά στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί στην νότια Τεχεράνη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ένας ένοπλος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας και οι υπόλοιποι ένοπλοι συνελήφθησαν. Ο Χοσεΐν Χασεμί πρόσθεσε ότι ένας εργάτης σκοτώθηκε κατά την επίθεση του μαυσωλείου και πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του πρακτορείου Isna για τον θάνατο του κηπουρού του μαυσωλείου.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter ο καμικάζι ήταν γυναίκα, χωρίς αυτό να διασταυρώνεται μέχρι στιγμής(φωτογραφία κάτω).

Και δεύτερος καμικάζι ανατινάχθηκε στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί,όπως μετέδωσε αργότερα η ιρανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με άλλη ανάρτηση στο Twitter, ένας από τους ενόπλους φαίνεται ακόμα σε παράθυρο του Κοινοβουλίου (φωτογραφία κάτω).

Το Ιράν είναι σύμμαχος του συριακού καθεστώτος απέναντι στους Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες και το Ισλαμικό Κράτος. 

Τέτοιου είδους συντονισμένες επιθέσεις σε υψηλού συμβολισμού τόπους είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Όπως αναφέρεται από τα Μέσα Ενημέρωσης, κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το Κοινοβούλιο.

https://www.youtube.com/watch?v=oOl3gvcfJA4

https://twitter.com/IranTalks/status/872359255243984897

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter