Μακελειό στο Μέιν: «Εκπαιδευτής όπλων και επικίνδυνος» – Το προφίλ του βασικού υπόπτου της πολύνεκρης επίθεσης

Μακελειό στο Μέιν: «Εκπαιδευτής όπλων και επικίνδυνος» – Το προφίλ του βασικού υπόπτου της πολύνεκρης επίθεσης

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στο Λούιστον της πολιτείας Μέιν στις ΗΠΑ, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε πολλαπλά καταστήματα σκορπώντας τον θάνατο. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 22, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, σε αίθουσα μπόουλινγκ και πάρτι, εστιατόριο-μπαρ και εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Φωτογραφίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας δείχνουν έναν άνδρα οπλισμένο με ημιαυτόματο τουφέκι με καστανόχρωμο χούντι, σκούρο μπλε παντελόνι κάργκο και με τουφέκι εφοδιασμένο με σκοπευτικό στα χέρια, έτοιμο να ρίξει.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στο Μέιν: Τουλάχιστον 22 νεκροί και δεκάδες τραυματίες – Αναζητείται 40χρονος (Photos)

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Ο βασικός ύποπτος για το μακελειό στο Λούιστον είναι ο 40χρονος Ρόμπερτ Καρντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

«Ο Καρντ θεωρείται οπλισμένος και ιδιαίτερα επικίνδυνος. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εάν γνωρίζετε κάτι για τα ίχνη του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, ο Καρντ ήταν εκπαιδευτής όπλων και μέλος των εφέδρων του αμερικανικού στρατού.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι απείλησε να επιτεθεί κατά στρατιωτικής βάσης στην πόλη Σάκο, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι είχε νοσηλευτεί σε μονάδα ψυχικής υγείας.

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τα ίχνη του, με τα ΜΜΕ να μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί πιθανής φυγής του 40χρονου με βάρκα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter