Μακελειό στο Τέξας: Αυτά είναι τα πρώτα θύματα από το αιματοκύλισμα – Θρηνούν οι οικογένειες τους

Μακελειό στο Τέξας: Αυτά είναι τα πρώτα θύματα από το αιματοκύλισμα – Θρηνούν οι οικογένειες τους

Δύο αγόρια και τέσσερα κορίτσια αναγνωρίστηκαν ως τα πρώτα παιδιά-θύματα από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας. Συνολικά 19 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και δύο καθηγητές όταν ο 18χρονος δράστης που ταυτοποιήθηκε ως Σαλβαδόρ Ράμος εισέβαλε στο σχολείο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Ο 10χρονος μαθητής της τέταρτης τάξης, Χαβιέρ Λόπεζ είναι από τα πρώτα παιδιά που αναγνωρίστηκαν. Η μητέρα του αγοριού είχε παρευρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείου του λίγες ώρες πριν από το μακελειό, χωρίς να ξέρει πως ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε το γιο της ζωντανό.

Η οικογένεια του Ουζιγιά Γκαρσία, 9 ετών, ανακοίνωσε επίσης ότι σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς.

«Ο ανιψιός μου έπεσε θύμα πυροβολισμών στο σχολείο σήμερα», έγραψε ο θείος του στο Facebook, προσθέτοντας ότι «σκοτώθηκε από έναν τρελό». Η οικογένεια του αγοριού είπε στο NBC 5 ότι ο Γκαρσία θα έκλεινε τα 10 αυτό το καλοκαίρι.

Η 10χρονη Μακένα Λι Έλροντ, είναι το τρίτο παιδί που ταυτοποιήθηκε νεκρό, όπως δήλωσε ένας οικογενειακό φίλος της οικογένειας. Ο πατέρας λίγες ώρες νωρίτερα είχε εκφράσει τους φόβους του ότι το κοριτσάκι του μπορεί να μην είναι ζωντανό.

Η Amerie Jo Garza επιβεβαιώθηκε επίσης νεκρή από Αμερικανούς Στρατάρχες την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με το ABC News . Είχε μόλις γιορτάσει τα 10α γενέθλιά της στις 10 Μαΐου. «Η μικρή μου αγάπη τώρα πετάει ψηλά με τους αγγέλους από πάνω», έγραψε ο πατέρας της Angel Garza στο Facebook.

Η 10χρονη Eliahana Torres επιβεβαιώθηκε επίσης στο Facebook πως έχει δολοφονηθεί

Ο Στίβεν Γκαρσία και η Τζένιφερ Λούγκο επιβεβαίωσαν ότι η κόρη τους, Eli, σκοτώθηκε στο μακελειό της Τρίτης, αφού είχε εξαφανιστεί για αρκετές ώρες.

«Είναι δύσκολο να μιλήσω για οτιδήποτε αυτή τη στιγμή το μυαλό μου τρέχει με 1000 μίλια την ώρα… αλλά θέλω να στείλω τις σκέψεις και τις προσευχές μας σε όσους επίσης δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο σπίτι απόψε!!! Η Eli μας ήταν μια κούκλα και ήταν πιο ευτυχισμένη ποτέ», έγραψε ο Στίβεν στο Facebook. «Η μαμά και ο μπαμπάς θα σε λατρεύουν να μην το ξεχνάς ποτέ αυτό και σε παρακαλώ προσπάθησε να μείνεις δίπλα μας».

Οι οικογένειες των αγνοουμένων μαθητών έχουν δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες των παιδιών με την ελπίδα να τα εντοπίσουν.

Παραμένει μέχρις στιγμής άγνωστο στις αρχές τι οδήγησε τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος, να προχωρήσει σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές ο 18χρονος ενήργησε μόνος του ενώ νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες είχε πυροβολήσει και τη γιαγιά του η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 18χρονος φορώντας αλεξίσφαιρο, εφοδιασμένος τουλάχιστον με ένα τουφέκι εφόδου, ο νεαρός αρχικά διέφυγε με ημιφορτηγό, που ενεπλάκη σε «θεαματικό τροχαίο», προτού το εγκαταλείψει και πάει στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ περί τις 11:30 (19:30 ώρα Ελλάδας), προσπαθώντας να ξεφύγει από αστυνομικούς. Τελικά, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Παιδιά κάτω των 10 ετών

Η σφαγή, η χειρότερη του είδους έπειτα από αυτή στο πρωτοβάθμιο σχολείο Σάντι Χουκ (2012), αναγκάζει πολλούς στις ΗΠΑ να ξαναζήσουν το μαρτύριο των επιθέσεων σε σχολεία, που επαναλαμβάνεται αέναα τα τελευταία χρόνια, με σοκαριστικές εικόνες παιδιών τραυματισμένων σωματικά και ψυχικά, υποχρεωμένων να κλειδώνονται στις τάξεις προτού τα απομακρύνουν δυνάμεις επιβολής του νόμου, γονιών σε κατάσταση αλλοφροσύνης που εκλιπαρούν απελπισμένοι να μάθουν την τύχη των παιδιών τους.

Διαβάστε επίσης

Μακελειό στο Τέξας: Οι ανατριχιαστικές προειδοποιήσεις και οι φωτογραφίες του 18χρονου μακελάρη

 

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter