Μακελειό στο Τέξας: Γερουσιαστής ξεσπά σε δημοσιογράφο και τον χαρακτηρίζει «προπαγανδιστή» όταν τον ρώτησε για την οπλοκατοχή

Μακελειό στο Τέξας: Γερουσιαστής ξεσπά σε δημοσιογράφο και τον χαρακτηρίζει «προπαγανδιστή» όταν τον ρώτησε για την οπλοκατοχή

Για «προπαγάνδα» κατηγόρησε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής του Τέξας και υπέρμαχος του νόμου της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, Τεντ Κρουζ όταν τον ρώτησε γιατί «συμβαίνουν μαζικοί πυροβολισμοί μόνο στα σχολεία των ΗΠΑ».

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας για τα θύματα του μακελειού στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ του Τέξας όπου ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ είχε πάει μαζί με τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.

Τότε ο Βρετανός δημοσιογράφος, Μαρκ Στόουν, του Sky News, που βρέθηκε στις ΗΠΑ για να καλύψει το τραγικό γεγονός πλησίασε τον γερουσιαστή και τον ρώτησε αν είναι καιρός, πλέον, για μεταρρυθμίσεις στον νόμο της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Αφού ρωτήθηκε επανειλημμένα «γιατί δεν απαντάει» από τον Βρετανό δημοσιογράφο, ο Κρουζ του είπε: «Γιατί έρχονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο στην Αμερική; Γιατί είναι η πιο ελεύθερη, η πιο ευημερούσα, η ασφαλέστερη χώρα στη Γη. Σταμάτα να είσαι προπαγανδιστής!».

«Ξέρεις, είναι εύκολο να το πας πολιτικά», είπε ο Κρουζ στο Sky News. «Αναπόφευκτα, όταν κάποιος βίαιος ψυχοπαθής δολοφονεί ανθρώπους, αν θέλεις να σταματήσεις αυτό το βίαιο έγκλημα, δεν θα μπορέσεις να το κάνεις με τους νόμους που προτείνουν οι Δημοκρατικοί».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν 19 ζευγάρια γονέων που δεν πρόκειται να φιλήσουν το παιδί τους ούτε απόψε ούτε ποτέ ξανά», αποχωρώντας στη συνέχεια από τη συνέντευξη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter