Μάκης Βορίδης, ο καθοδηγητής του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μάκης Βορίδης, ο καθοδηγητής του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι πλέον φανερό ότι έχει ενστερνιστεί την πιο ακροδεξιά πολιτική που έχουν εφαρμόσει κυβερνήσεις της μεταδικτατορικά η οποία ωχριά ακόμα και από αυτήν του Αναστάσιου Μπάλκου.

Η αστυνομοκρατία των τελευταίων εβδομάδων με την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, τους ξυλοδαρμούς πολιτών στις πέριξ των Εξαρχείων οδούς και οι αναίτιες συλλήψεις μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντισταθεί στα ακροδεξιά στελέχη του.

Εμπνευστής της πολιτικής αυτής, της τυφλής κρατικής βίας αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του και μόνον ότι είναι ο Μάκης Βορίδης. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σήμερα με την οποία ουσιαστικά δεν ασχολείται, αλλά με πλούσιο ακροδεξιό παρελθόν, το οποίο δεν φαίνεται να ξεχνάει, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να βγαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα και να θεωρεί ότι οι ξυλοδαρμοί της αστυνομίας, στα πανεπιστήμια, στους δρόμους, στα αστυνομικά τμήματα, όπου τέλος πάντων συναντούν οι πολίτες τους αστυνομικούς είναι «στοιχείο αναγκαστικότητας».

Ο κολεγιόπαις ακροδεξιός δικηγόρος – βουλευτής της ΝΔ που αντικατέστησε τον Μιχαλολιάκο στην αρχηγία της ΕΠΕΝ, της φασιστικής φοιτητικής οργάνωσης του κόμματος του πραξικοπηματία Παπαδόπουλου και ο οποίος τριγυρνούσε με τσεκούρια στο χέρι, τρομοκρατώντας τους δημοκρατικούς πολίτες τη δεκαετία του ’80, έχει επανέλθει σήμερα δριμύτερος, νομιμοποιημένος ποια, ως υπουργός και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Η στροφή του πάλαι ποτέ κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας προς τις πολιτικές και τις μεθόδους της άκρας Δεξιάς, ορατή ήδη από τις αντιδράσεις στελεχών του στο προσφυγικό, υπό την καθοδήγηση Βορίδη έχει θορυβήσει ακόμα και τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δέσμιος των προεκλογικών επιλογών του σε πολιτικές και πρόσωπα οδηγεί τη χώρα μερικούς μήνες μόλις από τον σχηματισμό της κυβέρνησής του, σε ακραίες κοινωνικές καταστάσεις.

Καθώς πάντα η δράση στην ιστορία φέρνει αντίδραση, ο ακροδεξιός καθοδηγητής του πρωθυπουργού Μάκης Βορίδης θα είναι με βεβαιότητα ο μοιραίος άνθρωπος για την όποια κοινωνική αναταραχή προκληθεί, καθώς δεν υπάρχει αλλά όπως φαίνεται δεν τολμάει και κανείς στην παράταξή του να τον περιορίσει.

Τελικά το βάρος πέφτει στο μεγαλύτερο κόμμα της δημοκρατικής παράταξης τον ΣΥΡΙΖΑ, για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Αλλά αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει και ο ίδιος.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter