Μακιγιάζ

Μακιγιάζ

Την ώρα που η ακρίβεια ξετινάζει τους προϋπολογισμούς των ελληνικών νοικοκυριών η κυβέρνηση Μητσοτάκη φοράει ένα βαρύ μακιγιάζ στην οικονομία ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Με τα δομικά προβλήματα της οικονομίας να έχουν κρυφτεί κάτω από το χαλί, τα ελληνικά παράδοξα συνεχίζουν να στρεβλώνουν την αλυσίδα της εγχώριας αγροτικής παραγωγής, όπως για παράδειγμα τις μεγάλες ανατιμήσεις σε τρόφιμα στα οποία η χώρα μας είναι αυτάρκης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός με αποκλειστικό θέμα την οικονομία θέλησε να καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον, ώστε να καταφέρει να υφαρπάσει τις ψήφους των πολιτών.

Με προεκλογικές υποσχέσεις και με μια ακραία κινδυνολογία για το τι θα συμβεί αν δεν εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τι δεν υποσχέθηκε. Από αύξηση του κατώτατου μισθού, αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, φοροελαφρύνσεις έως παροχή επιδομάτων πάσης φύσεως.

Όμως ο μακιγιέρ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει τη δεινή θέση στην οποία έχει φέρει η πολιτική του την οικονομία.

Η χαμηλή ανάπτυξη, ο υψηλότατος πληθωρισμός, η ανεργία η οποία παραμένει σε διψήφιο νούμερο, το εμπορικό ισοζύγιο που συνεχώς αυξάνει ανεξέλεγκτο,  η άνοδος των επιτοκίων η οποία δημιουργεί νέα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος που βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που φέρνουν την ελληνική οικονομία ένα βήμα πριν την ύφεση.

Με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat να δείχνουν ότι οι Ελληνες είχαν το 2021 το τρίτο χαμηλότερο διάμεσο εισόδημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση με βάση την αγοραστική δύναμη, η φτωχοποίηση του πληθυσμού είναι πλέον καθεστώς.

Και το καθεστώς αυτό δεν αλλάζει όχι γιατί δεν υπάρχει άλλη οικονομική πολιτική για να ακολουθηθεί, αλλά γιατί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμούν να ενισχύουν μόνο τους φίλους τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter