Μακρινίτσα: Αγωγή από τους γονείς των θυμάτων του διπλού φονικού – Zητούν αποζημίωση για ηθική βλάβη

Μακρινίτσα: Αγωγή από τους γονείς των θυμάτων του διπλού φονικού – Zητούν αποζημίωση για ηθική βλάβη

Αγωγή για αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης και ηθικής βλάβης κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου οι γονείς των δύο θυμάτων του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα Πηλίου τον Απρίλιο του 2021.

Υπενθυμίζεται πως, ο δράστης ο οποίος πρόσθεσε ακόμα μία γυναικοκτονία στη μακριά λίστα της περασμένης χρονιάς, σκότωσε την 28χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της όταν εκείνος προσπάθησε να την προστατεύσει. Παράλληλα στο νοσοκομείο είχε μεταφερθεί με τραύματα και η μητέρα των δύο θυμάτων καθώς ο δράστης, την απώθησε με δύναμη και τη χτύπησε με το μαχαίρι, τραυματίζοντάς τη στο πρόσωπο.

Οι γονείς της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα και του 30χρονου Γιώργου Τσάπα ζητούν με την αγωγή τους, από τον 32χρονο δράστη τη δολοφονίας, που καταδικάστηκε σε δις ισόβια και είναι κρατούμενος στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Κορυδαλλού, να τους αποζημιώσει.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το magenesianews.gr, αιτούνται από το δικαστήριο να επιδικάσει ποσό 200.000 ευρώ στον κάθε έναν για την τραγική απώλεια των δύο παιδιών τους, ποσό 5.000 ευρώ για τον ξυλοδαρμό του πατέρα από τον στυγερό δολοφόνο μερικές μέρες πριν το διπλό φονικό και 20.000 € για τις σωματικές βλάβες της μητέρας το μοιραίο βράδυ.

Ταυτόχρονα αιτούνται, να υποχρεωθεί ο δράστης να καταβάλει διατροφή στο εγγόνι τους (γιο της 28χρονης) το ποσό των 600 ευρώ κάθε μήνα για τέσσερα χρόνια.

Στις 28 Ιουνίου 2022 ο δολοφόνος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καρδίτσας σε δις ισόβια, κάθειρξη έξι ετών και ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Το χρονικό του εγκλήματος

Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα η 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα κάλεσε την αστυνομία φωνάζοντας: «Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει την τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας», αναφερόμενη στον δράστη.

Φτάνοντας κοντά στο σπίτι, το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. συναντά τον δράστη ο οποίος και χάνεται μέσα σε δασική έκταση, αφού ήδη έχει σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της.

Στο νοσοκομείο του Βόλου, με τραύματα στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε και η 52χρονη πεθερά του δράστη, αφού μπαίνοντας στο σπίτι ο δράστης αντίκρισε τη μητέρα της συζύγου του, την οποία απώθησε με δύναμη και τη χτύπησε με το μαχαίρι, τραυματίζοντάς τη στο πρόσωπο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter