Μακρόν: Δε θα δεχτώ ποτέ τη βία που ξέσπασε στο Παρίσι – Πάνω από 200 συλλήψεις, δεκάδες τραυματίες

Μακρόν: Δε θα δεχτώ ποτέ τη βία που ξέσπασε στο Παρίσι – Πάνω από 200 συλλήψεις, δεκάδες τραυματίες

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί “ποτέ τη βία” που ξέσπασε στο Παρίσι γύρω από μια συγκέντρωση του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων” και τόνισε ότι το κύμα βίας και βανδαλισμού στο Παρίσι σήμερα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο και δεν έχει τίποτα να κάνει με μια ειρηνική έκφραση ενός νόμιμου θυμού.

“Πάντα θα δέχομαι διαμαρτυρίες, πάντα θα ακούω την αντιπολίτευση, αλλά ποτέ δεν θα δεχτώ τη βία. Καμιά αιτία δεν δικαιολογεί την επίθεση εναντίον των δυνάμεων της τάξης, το πλιάτσικο στα καταστήματα, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια να τυλίγονται στις φλόγες, περαστικοί και δημοσιογράφοι να απειλούνται, η Αψίδα του Θριάμβου να βεβηλώνεται”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας από το Μπουένος Άιρες, στο τέλος της συνόδου της G20.

Ο Μακρόν αρνήθηκε να δεχτεί ερωτήσεις έπειτα από μια μέρα ταραχών στο Παρίσι, αλλά δήλωσε ότι εκείνοι που διέπραξαν βίαιες ενέργειες απλά επιζητούσαν να σπείρουν το χάος. Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι συγκάλεσε συνεδρίαση με τους κορυφαίους υπουργούς του μόλις επιστρέψει στο Παρίσι για να συζητήσουν πώς θα απαντήσουν σε αυτό.

“Mυρίζει επανάσταση”

“Μυρίζει επανάσταση”: από την Οπερά στη λεωφόρο Φος περνώντας από την οδό Ριβολί και τη λεωφόρο Οσμάν, αρκετές κοσμοπολίτικες συνοικίες του Παρισιού έγιναν σήμερα το θέατρο σκηνών αντάρτικου πόλης στο περιθώριο της κινητοποίησης των “κίτρινων γιλέκων”, μετέδωσε νωίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η διεύθυνση της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έγιναν 205 συλλήψεις μετά τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι, ενώ ξένα μέσα κάνουν λόγο και για 65 τραυματίες. 

“Οι ταραχές και η βία που βλέπουμε σήμερα στο Παρίσι είναι απαράδεκτες και οι διαδηλωτές πρέπει να αντιταχθούν στις εξτρεμιστικές ομάδες που επωφελούνται από την κατάσταση υπονομεύοντας τις εύλογες καταγγελίες των “κίτρινων γιλέκων”, δήλωσε η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησης των “κίτρινων γιλέκων” είχε 75.000 διαδηλωτές σήμερα στη Γαλλία στις 15.00 τοπική ώρα.

Η πρώτη ημέρα εθνικής δράσης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου είχε 282.000 διαδηλωτές και η δεύτερη 106.000, από τους οποίους οι 8.000 ήταν στο Παρίσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο φλεγόμενο Παρίσι μοιάζει αναπόφευκτη η απόφαση των Αρχών να κλείσουν τουλάχιστον 19 σταθμοί του μετρό στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας με τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών με τα “κίτρινα γιλέκα” και των δυνάμεων της αστυνομίας εξαπλώνονται στη γαλλική πρωτεύουσα, μετέδωσε το δίκτυο BFM TV. Ανάμεσα στους σταθμούς που έκλεισαν είναι οι Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Λεωφόρου Σανζ Ελιζέ, Οπερά και Βαστίλη.

Φιλίπ: “Συγκλονισμένος από τις επιθέσεις στα σύμβολα της Γαλλίας”

“Είμαι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις (που έγιναν) στα σύμβολα της Γαλλίας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στους δημοσιογράφους. “Είμαστε προσηλωμένοι στον διάλογο, αλλά και στον σεβασμό του νόμου”.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέ θα μιλήσει απόψε στο δελτίο ειδήσεων των 20.00 (τοπική ώρα/21.00 ώρα Ελλάδας) του δικτύου TF1, μετά μια ακόμη ημέρα κινητοποιήσεων των “κίτρινων γιλέκων” σε όλη τη Γαλλία που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια στο Παρίσι, μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης.

Στις 15.00 τοπική ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών κατέγραψε 75.000 διαδηλωτές σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας και στην πρωτεύουσα όπου καταγράφηκαν 92 τραυματίες γύρω στις 17.40 τοπική ώρα, σύμφωνα με την διεύθυνση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 224 συλλήψεις.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι ελπίζει οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν γρήγορα την τάξη.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των “κίτρινων γιλέκων” σήμερα μερικοί διαδηλωτές στόχευσαν την Αψίδα του Θριάμβου και άλλα μνημεία, ενώ άλλοι έσπασαν βιτρίνες μαγαζιών, ανάμεσά τους καταστήματα της Chanel, του Dior και της Apple.

https://www.youtube.com/watch?v=RQUB-ZRtUkM

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter