Μακρόν: Δεν μπορώ να ανατρέψω την ευθανασία και την απόφαση των γιατρών και των συγγενών

Μακρόν: Δεν μπορώ να ανατρέψω την ευθανασία και την απόφαση των γιατρών και των συγγενών

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα, αναφερόμενος στη διακοπή της ιατρικής φροντίδας σε έναν τετραπληγικό άνδρα ο οποίος είναι σε κατάσταση φυτού εδώ και μια δεκαετία, ότι δεν επαφίεται στον ίδιο να ανατρέψει “μια απόφαση που ελήφθη από τους γιατρούς του και είναι σύμφωνη με τους νόμους” της χώρας.

“Η απόφαση να σταματήσει η ιατρική φροντίδα ελήφθη κατόπιν διαλόγου μεταξύ των γιατρών και της συζύγου” του 42χρονου Βενσάν Λαμπέρ, η οποία είναι και η νόμιμη κηδεμόνας του, σημείωσε ο Μακρόν σε ανάρτησή του Facebook. Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί “να αναμιχθεί στην απόφαση” που αφορά “την περίθαλψη και τον νόμο”.

https://www.facebook.com/EmmanuelMacron/posts/2438951309670774?__xts__%5B0%5D=68.ARBXAMsGEFygKmj-szjReTvdNu3IbVAwVF8IwZPa5vMsI7WKEUohBt6FNaGaKEkYwD1OBo2ARXWIQmZr5glgLfsXhkUpFBcyZgjLDjavpmQAKJnrO-s5PKJx_HwXfqG3vhM31Dk0pph1siVk5cFs7XHEpKjwSDxJzIodPq6r7FJGvElnBh9twXo-wWyOSLuzixQoje2s7UHJAwT9qIf7DWRHU6uOSEMdn-bYDFKIqaeDacA6alFSeCTE9FiVuaWX2RxQ3WTkmVBbCY1Beem5m9njHW-7xVsjGUf1pqJUZpzhIBiAzK98PSpGBfKmWsWKTI35zzyLDn1inTmtR_42Zay-&__tn__=-R

Λίγο νωρίτερα, ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση μέσω του Twitter ζητώντας να προστατεύεται η ζωή των ανθρώπων “από την αρχή μέχρι το φυσικό τέλος της”. “Ας προσευχηθούμε για αυτούς που ζουν σε κατάσταση βαριάς αναπηρίας. Ας προστατεύσουμε τη ζωή, το δώρο του Θεού, από την αρχή μέχρι το φυσικό τέλος. Ας μην υποχωρήσουμε στην κουλτούρα της απόρριψης”, έγραψε ο ποντίφικας, σε διάφορες γλώσσες, σε όλους τους λογαριασμούς του στο Twitter.

Ο εκπρόσωπός του, Αλεσάντρο Γκισότι, ήταν πολύ πιο σαφής, όταν επανέλαβε το μήνυμα στον δικό του λογαριασμό, προσθέτοντας, στα γαλλικά: “Προσευχηθείτε για τον Βενσάν Λαμπέρ”.

Ο Βενσάν Λαμπέρ είναι σε κατάσταση φυτού εδώ και 10 χρόνια, μετά από τροχαίο ατύχημα. Η σύζυγός του, ο ανιψιός του και πέντε από τα αδέλφια του εδώ και χρόνια ζητούν να διακοπεί η ιατρική φροντίδα που του παρέχεται για να παραμείνει στη ζωή, κάτι που επρόκειτο να ξεκινήσει από σήμερα. Με την απόφαση αυτή ωστόσο διαφωνούν κατηγορηματικά οι γονείς του, πιστοί Καθολικοί, οι οποίοι αντιτίθενται στην παθητική ευθανασία και αναμένεται ότι θα προσφύγουν και πάλι στη δικαιοσύνη για να σταματήσουν “αυτήν την τρέλα”, όπως ανέφεραν.

Μια μικρή ομάδα ακτιβιστών εξέφρασε την υποστήριξή της στους γονείς του Λαμπέρ, οργανώνοντας σήμερα καθιστική διαμαρτυρία έξω από το ιταλικό κοινοβούλιο, στη Ρώμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter