Μακρόν: «Ναι» υπό όρους στην προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ναι» υπό όρους στην προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, υπό την προϋπόθεση αυτά να είναι σχεδιασμένα ώστε να καταστρέφουν εχθρικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον αέρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει τοι τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με πιθανές παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, ο Μακρόν δήλωσε ότι «κατ’ αρχήν, τίποτα δεν απαγορεύεται».

Ο γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία δεν πρέπει να είναι «κλιμακούμενη» και να «αποδυναμώνει τον γαλλικό στρατό».

«Θα το εξετάσουμε αυτό κατά περίπτωση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, πηγή που γνωρίζει τις συζητήσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Κιέβου δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να αποφασίσουν οι ΗΠΑ για τις παραδόσεις των δικών τους αεροσκαφών και να εγκρίνουν την επανεξαγωγή των F-16 από άλλες χώρες. Παράλληλα, ο γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών στο Κίεβο αποκλείεται. «Τα μαχητικά είναι πολύ πιο εξελιγμένα συστήματα από τα άρματα μάχης και έχουν εντελώς διαφορετικό βεληνεκές και ισχύ πυρός», δήλωσε ο Πιστόριους.

Πηγή: BFMTV, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter