Μακρόν σε Νετανιάχου: Να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή

Μακρόν σε Νετανιάχου: Να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως επιβεβαίωσε ο Μακρόν, επιθυμία της Γαλλίας είναι να αποφευχθεί μια κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και να αντισταθεί (το Ισραήλ) στις προσπάθειες του Ιράν να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

Σε σχετική ανακοίνωση του Ελιζέ, αναφέρεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον λαό του Ισραήλ μετά την «άνευ προηγουμένου» επίθεση του Ιράν κατά της χώρας.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «αυτή η απαράδεκτη επίθεση δημιουργεί τον κίνδυνο μιας γενικότερης κλιμάκωσης των εχθροπραξιών» και υπογράμμισε την ανάγκη να επιδείξουν όλες οι πλευρές «αυτοσυγκράτηση».

Ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε επίσης, ότι η Γαλλία επιθυμεί να εργαστεί με τους συμμάχους της ούτως ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω κλιμάκωση της βίας, ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη παροχής άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, επαναλαμβάνοντας την έκκληση του για μία άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός.

Επίσης, επανέλαβε εκ νέου την αντίθεσή του σε οποιασδήποτε μορφής επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα η οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ελιζέ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές καταστάσεις.

Τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε ότι οι εποικισμοί συνιστούν παραβίαση του διεθνούς Δικαίου και ότι η μόνη ειρηνική λύση που μπορεί να υπάρξει είναι η δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτικοί κλέβουν την Ολυμπιακή Φλόγα από αθλητές – Παραιτήθηκε από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας η Ειρήνη Αϊνδιλή

Ασύλληπτες διατυπώσεις από βουλευτή της «Νίκης» μετά το χαστούκι στην Καβάλα: Οι πιστοί χριστιανοί άρχισαν να μοιράζουν σφαλιάρες

Νίσυρος: Απαντήσεις από Μενδώνη και Καιρίδη απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter