Μακρόν σε Τσίπρα: Αν μου ζητήσεις να περιπολούν γαλλικές φρεγάτες στην Κυπριακή ΑΟΖ θα το κάνω

Μακρόν σε Τσίπρα: Αν μου ζητήσεις να περιπολούν γαλλικές φρεγάτες στην Κυπριακή ΑΟΖ θα το κάνω

Εντύπωση προκαλεί μια απάντηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στο Συμβούλιο Κορυφής.

Ήταν η στιγμή που Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης ζήτησαν από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ, να ανέβει ένα επίπεδο παραπάνω από τη λεκτική καταδίκη των τουρκικών ενεργειών στην Κυπριακή ΑΟΖ. Αίτημα στο οποίο αντέδρασαν τόσο ο Ολλανδός πρωθυπουργός ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις για τη φράση «στοχευμένα μέτρα» όσο και η Γερμανίδα καγκελάριος η οποία ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί και εξέφρασε ενόχληση γιατί δεν είχε κατατεθεί νωρίτερα η πρόταση.

Στο σημείο αυτό και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documentonews.gr πήρε το λόγο ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό, είπε «εγώ Αλέξη δεν έχω αντίρρηση. Ακόμα κι αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή, θα το κάνω. Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε».

Για να υπερθεματίσει απαντώντας ο Έλληνας Πρωθυπουργός πως αν δεν αποφασίζουμε κυρώσεις όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους μέλους μας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, πότε θα αποφασίζουμε; Μόνο για την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter