Μακρόν σε Τζόνσον: Τι σκοπεύεις να κάνεις;

Μακρόν σε Τζόνσον: Τι σκοπεύεις να κάνεις;

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν άσκησε πιέσεις σήμερα στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ζητώντας του να ξεκαθαρίσει τη στάση του για το Brexit, μετά την ήττα του στη Βουλή των Κοινοτήτων που τον αναγκάζει να ζητήσει την αναβολή της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Ο πρόεδρος είχε συνομιλία με τον Βρετανό πρωθυπουργό και εξέφρασε την άποψή του όσον αφορά την αναγκαιότητα μιας γρήγορης αποσαφήνισης”, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters μια πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Ο Μακρόν είπε ότι “μια καθυστέρηση δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός”, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

“Τώρα ήρθε η στιγμή της αλήθειας”, δήλωσε από την πλευρά της η Ναταλί Λουαζό, ευρωβουλευτής του LREM, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV. Το Ηνωμένο Βασίλειο “δεν έχει 36 τρόπους για να αποχωρήσει από την ΕΕ: είτε θα το κάνει με συμφωνία –εκείνην που διαπραγματεύτηκε με τον Μισέλ Μπαρνιέ– είτε χωρίς. Είτε οι Βρετανοί θα πουν τελικά ότι αυτή η αποχώρηση είναι παράλογη και θα θέσουν τη συμφωνία ή την παραμονή στην ΕΕ σε δημοψήφισμα”, τόνισε.

“Όμως δεν μπορούμε να αγοράζουμε χρόνο για τον χρόνο (…) Θα πρέπει επίσης το βρετανικό κοινοβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του”, πρόσθεσε, προτρέποντας τους Βρετανούς “να μας πουν ναι ή όχι (στη συμφωνία) και αν πουν όχι, να πουν τι σκοπεύουν να κάνουν”, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter