«Σωρεία καταπατήσεων»

Μακρόνησος: Άμεση εντολή για απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών

Σωρεία πολεοδομικών αυθαιρεσιών διαπίστωσαν στο νησί της Μακρονήσου οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, ύστερα από πρόσφατους ελέγχους που πραγματοποίησαν.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ, καταγράφηκαν συνολικά είκοσι δύο παραβάσεις που αφορούν από μάντρες και πλέγματα, μέχρι και αυθαίρετες κατοικίες.

Μάλιστα υπογραμμίζεται, στο χώρο όπου βρίσκονται τα ερείπια των παλαιών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, φαίνεται να συνεχίζονται οι αυθαίρετες επεμβάσεις επισκευές και σε άλλα απομεινάρια κτιρίων του παλαιού στρατοπέδου, ενώ κατά την αυτοψία οι Επιθεωρητές Δόμησης και Περιβάλλοντος διαπίστωσαν την ύπαρξη κάποιων αυτοκινήτων και κατοίκων των κτισμάτων.

Ύστερα από τα παραπάνω, το ΥΠΕΝ έχει ήδη καλέσει την ΥΔΟΜ Σύρου και η Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων για τις άμεσες ενέργειες τους στα πλαίσια των διατάξεων περί αυθαιρέτων κατασκευών, καθώς επίσης και τον δήμο Κέας για άμεσες ενέργειες για την απομάκρυνση των καταπατητών και την αποκατάσταση της νομιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί αυτοψία στο νησί από τον ίδιο τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη συνοδευόμενο από τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γ. Δέδε, προκειμένου να εξετασθεί και να εκτιμηθεί ποιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν στο νησί, ώστε ο χώρος να προστατευθεί ως τόπος μνήμης και ιστορικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.