Μαλαισία: Πενήντα νεκροί και χιλιάδες άστεγοι από τις πλημμύρες

Μαλαισία: Πενήντα νεκροί και χιλιάδες άστεγοι από τις πλημμύρες

Επτά πολιτείες στη Μαλαισία επλήγησαν σήμερα από πλημμύρες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που επηρεάστηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές, κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες στις 125.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών της Μαλαισίας.

Η ίδια υπηρεσία, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, ότι οι πολιτείες, Κελαντάν, Τερενγκανού, Παχάνγκ, Τζοχόρ, Μάλακα, Νεγκέρι Σεμπιλάν και Σαμπά έχουν επίσης, επηρεαστεί από τις πλημμύρες, ενώ 8.727 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε 128 κέντρα βοήθειας.

Συνολικά 125.490 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, από τις πλημμύρες σε εθνικό επίπεδο, από τους οποίους, 117.700 έχουν επιστρέψει στις εστίες τους.

Οι πλημμύρες είναι συχνό φαινόμενο στην ανατολική ακτή της Μαλαισίας, στη διάρκεια της ετήσιας περιόδου των μουσώνων μεταξύ του Οκτωβρίου και του Μαρτίου, αλλά πρωτόγνωρες σε ένταση βροχοπτώσεις άρχισαν στις 17 Δεκεμβρίου, με συνέπεια, χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ δοκιμάστηκε η αντοχή των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Πενήντα άνθρωποι πέθαναν από τις πλημμύρες, ενώ δύο εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με μία ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter, που επικαλέστηκε τον γενικό επιθεωρητή Ακρίλ Σανί Αμπντουλάχ Σανί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter