Μαλακάσα: Επεισόδια σε συγκέντρωση κατοίκων για το προσφυγικό – ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης

Μαλακάσα: Επεισόδια σε συγκέντρωση κατοίκων για το προσφυγικό – ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης

Eπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής κατά τη συγκέντρωση κατοίκων της Μαλακάσας που διαμαρτύρονται για τις δύο δομές μεταναστών στην περιοχή. 

Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πέντε άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αρχικά κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού και κατευθύνθηκαν προς τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας. Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο τους εμπόδισαν να φτάσουν στη δομή και οι κάτοικοι επέστρεψαν στην εθνική οδό και την απέκλεισαν για λίγη ώρα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κάποια άτομα πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν από την εθνική οδό, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος δυστυχήματος από αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς το σημείο.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, ενώ διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Ανακοίνωση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου

Σε σχετική ανακοίνωση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Μαλακάσα, στον Δήμο Ωρωπού, από τις εγκληματικές πολιτικές και ενέργειες της κυβέρνησης, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου,καταγγέλλει ότι η κατάσταση και για τους κατοίκους της περιοχής είναι αβίωτη, οι άνθρωποι ή βρίσκονται αμπαρωμένοι πίσω από συρματοπλέγματα στα σπίτια τους ή κυκλοφορούν ανήσυχοι κι ανασφαλείς σαν σε πολεμική ζώνη.

Όπως επισημαίνει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να επιδεικνύει πρωτοφανή ανικανότητα στη διαχείριση, έλλειμμα σοβαρού σχεδιασμού και προοπτικής, ασυγχώρητη ανευθυνότητα και προχειρότητα.

Τα κυβερνητικά σκάνδαλα κακοδιαχείρισης και διασπάθισης δημοσίου ή κοινοτικού χρήματος δεν λείπουν και από τον τομέα του προσφυγικού, με απ΄ευθείας αναθέσεις έργων σε ημέτερους υπερκοστολογημένων πολλαπλάσιες φορές. Το υπερφουσκωμένο (4,5 εκατ) πολλαπλάσιο κόστος της νέας «δομής» στη Μαλακάσα έγινε θέμα και με καταγγελία από διεθνή οργανισμό.

Οι αναφορές των κυβερνώντων σε κλειστές δομές – φυλακές συνιστούν εξαπάτηση του κόσμου αφού αντιβαίνουν στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες.

Κοντά 4 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στοιβαγμένοι, με κακές συνθήκες διαβίωσης, με απόγνωση, χωρίς προοπτικές, δίπλα σε ένα χωριό 500 κατοίκων.

Τα προηγούμενα χρόνια επί κυβερνήσεων Σύριζα, ο λαός μας με την πολιτισμική του κληρονομιά αγκάλιασε με αλληλεγγύη τους κατατρεγμένους. Το δύσκολο ζήτημα του προσφυγικού, κυβέρνηση και λαός, με συνεργασία και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, το διαχειρίστηκαν ικανοποιητικά σ΄ένα βαθμό, εμπνέοντας τον θαυμασμό και τους επαίνους του προοδευτικού κόσμου παγκοσμίως παρά τις μεγάλες ροές, τις δυσκολίες και τα οξυμένα προβλήματα, ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Διεκδικήθηκε ο επιμερισμός των προσφυγικών ροών σε όλη την Ευρώπη, επιτεύχθηκε με οργανωμένο σχέδιο και επιμέλεια ο διαμοιρασμός τους σε μικρούς πληθυσμούς στην ηπειρωτική χώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες, σε δομές, σε σπίτια, σε ξενοδοχεία. Χωρίς να νιώθουν ιδιαίτερες επιβαρύνσεις οι τοπικές κοινωνίες με την κακή εξαίρεση, της κατάστασης στα νησιά.

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις παλινωδίες κατάργησης και επανασύστασης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με την υπαγωγή του από εδώ κι από εκεί, δυστυχώς η κατάσταση στο προσφυγικό, στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα, ξέφυγε δυναμικά προς το πολύ χειρότερο.

Η ζωή για τους κατοίκους της περιοχής της Μαλακάσας έγινε ανυπόφορη

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου διατυπώνει τα ακόλουθα αιτήματα: 

– Να πάρουν πίσω τις ζωές τους οι κάτοικοι της Μαλακάσας. – Αποσυμφόρηση και αναλογικότητα γεωγραφική και πληθυσμιακή στην διασπορά των μεταναστών, η οποία να εφαρμοστεί άμεσα.

– Οικονομικά μέτρα στήριξης των κατοίκων της Μαλακάσας και όλων των Δήμων που φιλοξενούν δομές προσφύγων και μεταναστών ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της ζωής τους, η οικονομική ευμάρεια, το αίσθημα της ασφάλειας και η μη απαξίωση της περιουσίας τους.

– Ανθρώπινες συνθήκες για πρόσφυγες και μετανάστες, σε ολιγοπρόσωπες καλά οργανωμένες ανοιχτές δομές, σε όλη την επικράτεια και όχι σε ολιγάριθμες δομές – στρατόπεδα συγκέντρωσης που είναι η τακτική της Νέας Δημοκρατίας για να ελαχιστοποιήσει το πολιτικό κόστος.

– Εκπαίδευση και κίνητρα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες για να δημιουργήσουν ομάδες που θα μεριμνούν για την ποιότητα της ζωής εντός της δομής, την επίλυση προβλημάτων την καθημερινότητας και ομαλή προσαρμογή στις τρέχουσες συνθήκες διαβίωσης .

– Τη δημιουργία μικρών ανοιχτών δομών με ομοιογενείς και όχι ετερόκλητους πληθυσμούς , ώστε να επιτυγχάνεται ευκολότερα η κοινωνικοποίησή τους και με απώτερο στόχο να μπορούν να ενταχθούν και να αφομοιωθούν δημιουργικά στην κοινωνία μας (ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα), όσοι παραμείνουν στη χώρα μας. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter