«Μαλαματίνα»: Επίδειξη αστυνομοκρατίας με στόχο το «σπάσιμο» της απεργίας – Συνελήφθη ο πρόεδρος του Σωματείου

«Μαλαματίνα»: Επίδειξη αστυνομοκρατίας με στόχο το «σπάσιμο» της απεργίας – Συνελήφθη ο πρόεδρος του Σωματείου
πηγή φωτογραφίας: Σωματείο Μαλαματίνα / facebook page

Ισχυρή ήταν από το πρωί της Τετάρτης η παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις για την ανάκληση αδίκων απολύσεων και για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων κατέστησαν σαφές στις αστυνομικές δυνάμεις ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιάννης Φραγκίδης.

Σύμφωνα με το alterthess.gr, η σύλληψη του Γιάννη Φραγκίδη έγινε με εντολή εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης βίας, αν και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δεν συνέβη το παραμικρό. Αντίθετα, καταγγέλλεται ότι διευθυντικά στελέχη της εταιρείας προχώρησαν σε προκλήσεις με στόχο την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Εκτός από τον πρόεδρο του σωματείου, συνελήφθη και ο Γιάννης Νιβορλής, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας, όπως αναφέρει το 902.gr.

O πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του εργοστασίου οινοποιίας κάλεσε τους συναδέλφους του στο να συνεχίσουν τον αγώνα για να ανακληθούν οι 15 απολύσεις. Στον χώρο που περιφρουρείται από τους απεργούς έχουν σπεύσει για να δείξουν την αλληλεγγύη τους μέλη εργατικών σωματείων, πολιτικών οργανώσεων εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελλής.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter