«Μαλαματίνα»: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων

«Μαλαματίνα»: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλαν απεργοί εργαζόμενοι στην οποία κάνουν λόγο για «παράνομες απολύσεις εργαζομένων και μεταξύ αυτών δύο συνδικαλιστών».

Στην αναφορά καταγγέλλεται «συνεχόμενη αυθαιρεσία εκ μέρους της νέας διοίκησης της επιχείρησης» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης η οποία επικύρωσε το σχέδιο εξυγίανσης (της οινοποιίας)».

Στο μεταξύ, το πρωί, εργαζόμενοι στην οινοποιία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ως απεργίας που κήρυξε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ).

Οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους από τις 29 Ιουλίου, όταν απολύθηκαν 15 συνάδελφοί τους. Πριν από λίγες μέρες η διοίκηση της Μαλαματίνας προχώρησε σε νέες απολύσεις και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Γιάννη Φραγγίδη και τον πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών Άρη Μερκενίδη.

Τις απολύσεις αυτές καταδίκασε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο για «εκδικητική ενέργεια που στόχο έχει να κάμψει το ηθικό των εργαζομένων»

«Το μόνο που καταφέρνει η εταιρία με τέτοιες εκδικητικές πρακτικές, που στόχο έχουν την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό εργαζομένων και την ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού αγώνα, είναι να δυναμώσει περισσότερο τους απεργούς για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους» επισημαίνει το ΕΚΘ.

Διαβάστε επίσης: Νέα μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη «Μαλαματίνα» – Ισχυρή η παρουσία των ΜΑΤ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter