«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Φώφη – Ανδρουλάκης

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Φώφη – Ανδρουλάκης

Θα ήταν άκαιρο να πούμε το γνωστό «άρχισαν τα όργανα», γιατί στην_x000D_
περίπτωσή τους είχαν αρχίσει από καιρό! 

Η Φώφη Γεννηματά και ο μέχρι πρότινος εσωκομματικός και, πλέον, μοναδικός της αντίπαλος στη μάχη των εκλογών για την ανάδειξη επικεφαλής τού νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, ετοιμάζονται για την τελική μάχη της Κυριακής με… λυμένο το ζωνάρι!

Μετά από την έντονη κόντρα τους για το αν πρέπει να σταματήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, η υπόθεση έγινε πιο… προσωπική – και λογικό, καθότι Κυριακή κοντή γιορτή! Μία φράση του 38χρονου ευρωβουλευτή ότι «στρατηγικός του αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική» έβγαλε την Φώφη Γεννηματά από τα ρούχα της! Και του απάντησε, μέσω συνέντευξής της στον ΣΚΑΪ, ότι εκείνη δεν απαντά στις τοποθετήσεις του κ. Ανδρουλάκη για πολιτικό χρίσμα.

«Δεν απαντώ σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση», είπε η Φώφη, που ας μην ξεχνάμε ότι όποιος την κριτικάρει για οτιδήποτε, χρησιμοποιεί μονίμως την ίδια ατάκα – «μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση». Γιατί κάτι παρόμοιο είχε πει και για τον Γιώργο Καμίνη, όταν την κατηγόρησε για «φυγομαχία», λόγω της απουσίας της από τη Βουλή την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου! Τι να κάνουμε; Η πρόεδρος είναι υπεράνω μικροτήτων…

Προσέθεσε, πάντως, πως δεν την αφορά ο όρος «οικογενειοκρατία»: «17 χρόνια που είμαι στην πολιτική, το έχω ακούσει άπειρες φορές», διευκρίνισε για να συμπληρώσει ότι ο Γιώργος Γεννηματάς «δεν προέρχεται από κανένα τζάκι και δεν έβγαλε ποτέ χρήματα από την πολιτική. Δεν έγινε ποτέ πρωθυπουργός και πέρασαν έξι χρόνια από τον θάνατό του, για να αποφασίσω να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά». Ό,τι πείτε…

«Δεν κάνουμε καμιά προσωπική επίθεση, σε κανέναν», σχολίαζαν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, θυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε εξαρχής τονίσει πως είναι εναντίον «της κοινωνίας της κληρονομικής ισχύος» και ότι επιδιώκει να αγωνιστεί για μια κοινωνία που θα είναι παράδεισος ευκαιριών για όλους τους Έλληνες. «Όλοι να έχουν τη δυνατότητα να ανέλθουν, έχοντας ίσες ευκαιρίες. Τίποτε περισσότερο», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Για τον δεύτερο γύρο

Κατά τα λοιπά και με δεδομένο τις εντυπωσιακές πιέσεις από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης – και όχι μόνον – που στηρίζουν αναφανδόν την υποψηφιότητα Γεννηματά και υποστηρίζουν ότι «κανονικά, ο Ανδρουλάκης θα έπρεπε να παραιτηθεί και να μην πάμε σε δεύτερο γύρο», ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ίδια συνέντευξη για τον δεύτερο γύρο: «Πάντα ένας δεύτερος γύρος είναι πιο διχαστικός από τον πρώτο, αλλά δεν επιλέγω αυτή τη λογική. Αν ο κ. Ανδρουλάκης το ζητούσε ναι, δεν θα πηγαίναμε σε δεύτερο γύρο», είπε η κυρία Γεννηματά.

Για να λάβει – και μάλιστα, εκ των προτέρων, όπως έγραψε από το βράδυ της Δευτέρας το documentonews.gr – την απάντηση από τον Νίκο Ανδρουλάκη, που τόνισε πως «τον δεύτερο γύρο των εκλογών δεν τον προκαλέσαμε εμείς. Τον ζητά το 60% του κόσμου, που στήθηκε στις ουρές για να ψηφίσει και να γίνει συνιδρυτής της δημοκρατικής παράταξης». Επιπλέον, η πλευρά Ανδρουλάκη υπενθυμίζει με νόημα πως «αρχικά, βγήκαν κάποια αποτελέσματα που έδιναν στην κυρία Γεννηματά ποσοστό κοντά στο 50%. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάμε σε δεύτερες εκλογές, αν ήταν αυτό το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο τελικά είναι γύρω στο… 40%»!

Επαφές και αναζήτηση στήριξης από τους αποκλεισθέντες

Με την Φώφη Γεννηματά να δηλώνει ότι τόσο ο Γιώργος Καμίνης όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης «θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο αύριο της παράταξης», συνεχίζονται οι επαφές και των δύο μονομάχων με τους συνυποψηφίους τους του πρώτου γύρου, προκειμένου να εξασφαλίσου τη στήριξή τους στις εκλογές της Κυριακής. Και χωρίς να θέλουμε να καταφύγουμε σε… μικρότητες, που τόσο ενοχλούν την πρόεδρο, δεν θα ήταν άστοχο να πούμε πως όλα θα εξαρτηθούν από το… δούναι και λαβείν μεταξύ των συντρόφων του νέου φορέα για το μέλλον.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter