Μαλλιά – κουβάρια η παράταξη Μπουτάρη – Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι τον αμφισβητούν – Ζήτησε παραιτήσεις

Μαλλιά – κουβάρια η παράταξη Μπουτάρη – Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι τον αμφισβητούν – Ζήτησε παραιτήσεις

Λίγες μόνο ώρες μετά την προτροπή Μπουτάρη μέσω συνέντευξής του να παραιτηθούν από την παράταξή του όσοι διαφωνούν, οι “αντάρτες” φαίνεται πως σηκώνουν το γάντι και όχι μόνο δεν παραιτούνται αλλά με επιστολή θέτουν και νέα θέματα ζητώντας από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης να συζητηθεί το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Αγίας Σοφίας στην επόμενη συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας.

 Χτες, Δευτέρα, η πρόταση του Γιάννη Μπουτάρη για άδειες τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, καταψηφίστηκε ακόμα και από την ίδια του την παράταξη.

H κανονιστική απόφαση για τη διάθεση κοινόχρηστου χώρου και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους πεζοδρόμους της Αγίας Σοφίας, της Αγίας Θεοδώρας και της Γεωργίου Σταύρου, έφερε νέα «ήττα» για τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να ψηφιστεί η κανονιστική για να βγουν οι άδειες για τους καταστηματάρχες και να μην υπάρξουν πρόστιμα. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος, ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο «να ψηφιστεί έτσι όπως είναι η κανονιστική για να πάρουν οι άνθρωποι άδειες», εκφράζοντας τις ανησυχίες του, πως θα τους γράψουν πρόστιμα, «θα πάνε στα δικαστήρια και θα πουν μετά πως φταίει ο δήμος».

Ωστόσο, η ίδια η παράταξη του δεν έγκρινε την κανονιστική διάταξη

Στην επιστολή μάλιστα υπάρχουν σαφείς αιχμές για τη στάση του δημάρχου αφού όπως χαρακτηριστικά αναγράφουν “οι πράξεις μετρούν και από αυτές κρινόμαστε. Όχι από τα μεγάλα λόγια και τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται”. Πρόκειται για 4 δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι είναι: Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Γιώργος Αρβανίτης και Θανάσης Παπαναστασίου. Να θυμίσουμε πως χθες κατά την ψηφοφορία για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και οι 4 ψήφισαν λευκό ενώ οι δύο πρώτοι είναι οι συνιδρυτές στην ουσία μαζί με το Γιάννη Μπουτάρη της Πρωτοβουλίας.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ:

– Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κο Γ. Μπουτάρη

– Τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράτααξης Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη

– Τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων

– Τα μέλη των συμβουλίων τους από την παράταξη Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη

– Τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου της παράταξης Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη

Κύριε Δήμαρχε,

Μετά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 24.04.2017 του θέματος “Κανονισμός λειτουργίας και διάθεσης κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους Αγίας Σοφίας, Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου” και την αδυναμία που καταγράφηκε ώστε να πειστεί το σώμα για την υπερψήφιση της πρότασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κρίνουμε σκόπιμο να συμπεριληφθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας της παράταξης, Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπάρξει αναλυτική και επαρκής συζήτηση και να συμφωνηθεί το οριστικό πλαίσιο.

Η άποψή μας είναι να μην επιτραπεί η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, προκειμένου να προστατευτεί και να αναδειχτεί ο μνημειακός χαρακτήρας της πεζοδρομημένης οδού, να διευκολύνεται η απρόσκοπτη και αποκλειστική χρήση της από τους πεζούς και να κατοχυρώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και των περιοίκων.

Στους κάθετους πεζόδρομους της Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου θα πρέπει να προσδιοριστεί με ακρίβεια, επί του σχεδίου που εγκρίθηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ο χώρος που ο Δήμος θα διαθέσει για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων.

«Απόλυτη προτεραιότητα στους πεζούς» υπήρξε, εξ αρχής, μία από τις βασικές θέσεις και εξαγγελίες της Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς, έχουμε αποτύχει μέχρι σήμερα να κάνουμε πράξη αυτήν τη βασική μας δέσμευση, γεγονός που έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο δήμαρχος.

Πιστεύουμε ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που στήριξαν την Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη και την ανέδειξαν σε διοικούσα παράταξη συμμερίζονται την άποψη αυτή.

Δεν μας λείπουν οι κανονισμοί και οι κανονιστικές πράξεις. Αυτό που λείπει είναι η αυστηρή, προς κάθε κατεύθυνση και για όλους, εφαρμογή τους -παρά τις κατά καιρούς φιλότιμες προσπάθειες.

Οι πράξεις μετρούν και από αυτές κρινόμαστε. Όχι από τα μεγάλα λόγια και τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται.

Τέλος, ζητούμε να γίνει ενημέρωση για το θέμα της αξιοποίησης του ακινήτου των Λουτρών Θέρμης που ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα ο Δήμαρχος ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Metropolis 95,5 – 25.04.2017) καθώς και για την πρόταση που κατέθεσε για το θέμα αυτό ο επιχειρηματίας κύριος Ιβάν Σαββίδης.

Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Γιώργος Αρβανίτης

Ανδρέας Κουράκης

Θανάσης Παπαναστασίου

Πηγή: seleo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter