Μαλλιά κουβάρια με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Μαλλιά κουβάρια με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Τον Ασκό του Αιόλου φαίνεται πώς άνοιξε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία, αφού λίγο αργότερα οδήγησε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να γίνουν … «μαλλιά κουβάρια» στην Βουλή.

Η αρχή έγινε με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλου που δήλωσε ότι θέλει εξεταστική για τον Γ.Βαρουφάκη και τον Κ.Καραμανλή. «Ακούσαμε για εξεταστικές. Φέρτε όσες θέλετε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αφού κάνετε που κάνετε εξεταστικές, δεν θα κάνουμε μία για τον κ. Βαρουφάκη και μία για την πενταετία Καραμανλή;» είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ ανταπάντησε με αιχμές για τον Γ.Παπανδρέου, όπως είπε «καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τις ανάγκες του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αγιοποιήσει το όποιο παρελθόν του Γεωργίου Παπανδρέου, μετά την επιστροφή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στο ΠΑΣΟΚ. Από αυτό, όμως, μέχρι το σημείο της προσπάθειας συνολικής αλλοίωσης των περιόδων, νομίζω ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη απόσταση. Για να είμαστε σαφείς και συνεννοημένοι, έχουμε απόλυτη ποσοτική και ποιοτική μέτρηση της επίπτωσης που είχε η περίοδος Καραμανλή».

Την …παράσταση έκλεισε ο Β.Κεγκέρογλου που τα έβαλε με τους «καραμανλικούς» εγκαλώντας τους γιατί δεν στηρίζουν την Ν.Δ. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα πολλά από αυτά που βιώνουμε, λόγω της καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα τα βιώναμε εάν οι καραμανλικοί στήριζαν τη Νέα Δημοκρατία. Ας ξεκινήσει, λοιπόν, από εκεί και ας αφήσει τις άλλες παρατάξεις να κάνουν το έργο τους…»​

“Πολεμικό” κλίμα στη ΝΔ – Ζητήθηκε η παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η ιστορία όμως δεν σταμάτησε εδώ αφού το πολεμικό κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ συνεχίστηκε. Μέσα από την σελίδα στο fecebook «Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή» ζητήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το παραπάνω ζήτημα ώστε να αποδοθούν ευθύνες, και πως αν δεν το έκανε θα έπρεπε να παραιτηθεί σήμερα!

Συγκεκριμένα στην σελίδα «Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή» αναφέρεται: 

«Όταν η ίδια η Νέα Δημοκρατία τους δίνει το δικαίωμα, αυτοί θα λένε.

Το θέμα είναι αν η βλακεία της ηγεσίας, αν το μειωμένο IQ του προέδρου και των συμβούλων του, τους δίνει το δικαίωμα αυτό ή αν οι ”υποχρεώσεις” της, δεν της επιτρέπει να τους το κόψει.

Και έτσι, φωνάζει ο κλέφτης.

Αναρωτήθηκε το μωρό της διαπλοκής, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο μελλοντικός κυβερνητικός εταίρος μας αν κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, με αφορμή την εξεταστική για την υγεία, πότε θα γίνει εξεταστική και για τον Καραμανλή.

Και εδώ πλέον για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είναι μονόδρομος.

Ή τη Δευτέρα πρωί-πρωί θα πάει στη Βουλή και θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής, για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια και την απονομή ευθυνών, ή αν έχει έστω και λίγο τσίπα επάνω της, θα πρέπει να παραιτηθεί από απόψε το βράδυ.

Η Καραμανλική πτέρυγα είναι αυτή που απαιτεί από το 2012 τη σύσταση μιας τέτοιας εξεταστικής.

Και δεν θα επιτρέψουμε στους εγκληματίες, τους εθνοπροδότες του ΠΑΣΟΚ να μας κουνάνε το δάκτυλο.

Αν η σημερινή ηγεσία του κόμματος, είναι κατώτερη των περιστάσεων, δεν αξίζει να ηγείται.

Αν έχει κάνει συμφωνίες, πολύ δε περισσότερο, αν κι αυτή έχει βάλει το δακτυλάκι της στο μέλι, δεν θα απολογηθούμε εμείς γι΄ αυτούς, ούτε και θα πληρώσει όλη η Νέα Δημοκρατία τον λογαριασμό.

Το θέμα αυτό όμως θα τελειώσει εδώ.

Διορία ως τη Δευτέρα.

Τέλος στην ανοχή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter