Μαλούχος στα «ΝΕΑ»: Ο βάλτος των υποκλοπών έχει διεύθυνση το Μαξίμου

Μαλούχος στα «ΝΕΑ»: Ο βάλτος των υποκλοπών έχει διεύθυνση το Μαξίμου

Τα ΜΜΕ του ομίλου Μαρινάκη συνεχίζουν το «σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά τους χειρισμούς του στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Όσο περνούν οι ημέρες, οι «αιχμές» μετατρέπονται σε ευθείες «βολές» κατά του πρωθυπουργού τόσο στα ρεπορτάζ για την υπόθεση, όσο και στις απόψεις των δημοσιογράφων.

Νεότερο παράδειγμα είναι ο τρόπος με τον οποίον εντύπωσε στο χαρτί τις ευθύνες του Μαξίμου όσον αφορά τις υποκλοπές ο Γιώργος Μαλούχος στα «ΝΕΑ» και το φύλλο της Τετάρτης. Σε κείμενο με τίτλο «Η διεύθυνση του βάλτου», ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι «κάθε μέρα που περνάει το σκάνδαλο των υποκλοπών προκύπτει όλο και πιο ερεβώδες», καταγράφοντας ότι ο πρωθυπουργός και το Μαξίμου «γίνονται όλο και πιο επιθετικοί» αντί να μπουν «στην ουσία των ευθυνών και των οφειλόμενων απαντήσεων».

Η κριτική προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σκληραίνει όσο προχωρά το κείμενο, με αποκορύφωμα την απορία που διατυπώνει ο δημοσιογράφος. «Άραγε τα διαβάζει πριν τα πει ή του τα γράφουν και τα εκφωνεί πριν προλάβει να τα κατανοήσει;», με αφορμή την… υπερασπιστική γραμμή που επέλεξε ο πρωθυπουργός για την υπόθεση στην τοποθέτησή του ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας της ΝΔ.

«Η στάση που έχει υιοθετήσει ο πρωθυπουργός υπάγεται στο δόγμα “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση”. Όμως, εδώ, αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί. Τέτοιου είδους επιχειρήσεις σαν αυτές τις υποκλοπές, που στρέφονται ευθέως σε βάρος της λειτουργίας της δημοκρατίας και που παραπέμπουν σε μοντέλα του μετεμφυλιακού κράτους, δεν είναι δυνατόν ούτε να γίνουν αποδεκτές ούτε να ξεπεραστούν επειδή έτσι βολεύει εκείνους που τις σχεδίασαν και έθεσαν σε λειτουργία», επισημαίνει στη συνέχεια ο Γιώργος Μαλούχος.

Κλείνοντας, ο δημοσιογράφος παραθέτει την πιθανότητα σοβαρής εκλογικής ζημιάς για τη ΝΔ, στον απόηχο του σκανδάλου των υποκλοπών. «Κάθε ώρα που περνάει, το κλίμα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση θα γίνεται δυσμενέστερο», υπογραμμίζει και στη συνέχεια σημειώνει ότι η δυναμική των πραγμάτων δεν πρόκειται να αντιστραφεί.

«Όσα λεφτά κι αν μοιράζει ενόψει των επερχόμενων εκλογών, αυτά δεν μπορεί ποτέ να είναι αρκετά για να τη βοηθήσουν (σ.σ τη ΝΔ) αποτελεσματικά στις κάλπες. Ακόμα και οι περισσότεροι υπουργοί απέχουν επιδεικτικά από τη στήριξη της κυβέρνησης. Όσοι μετέχουν λένε, «κοιτάμε μπροστά, δεν θα πέσουμε στον βάλτο», τονίζει ο δημοσιογράφος, κλείνοντας το κείμενό του με το εξής σχόλιο.

«Καλά, εντάξει. Μόνο που αυτός ο βάλτος έχει διεύθυνση: το Μαξίμου»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter