Μάλτα: Αίσιο τέλος, παραδόθηκαν οι αεροπειρατές (Photos-Video)

Μάλτα: Αίσιο τέλος, παραδόθηκαν οι αεροπειρατές (Photos-Video)

Παραδόθηκαν οι αεροπειρατές του αεροσκάφους της Afriqiyah Airways. Νωρίτερα είχαν εγκαταλείψει το αεροσκάφος και τα 118 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος.

Σύμφωνα και με τον πρωθυπουργό της Μάλτα, οι αεροπειρατές παραδόθηκαν και βρίσκονται ήδη υπό κράτηση. Νωρίτερα είχαν απελευθερώσει όλους του ομήρους.

«Οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο και τέθηκαν υπό κράτηση» έγραψε συγκεκριμένα.

Με νέα περάμβαση στο twitter o πρωθυπουργός Τζ. Μουσκάτ γνωστοποίησε  ότι τα  όπλα που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες ήταν ρέπλικες, σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες.

Σε  δηλώσεις του σε τηλεοπτικά δίκτυα της Λιβύης, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Τάχερ Σιάλα, πρόσθεσε πως οι αεροπειρατές θέλουν επιπλέον να ανακοινώσουν την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος υπέρ του Καντάφι.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι όταν το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα σήμερα το πρωί, ο κυβερνήτης προειδοποίησε τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης ότι βρισκόταν σε εξέλιξη αεροπειρατεία.

«Κατόπιν έχασαν επικοινωνία με εκείνον» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Ο κυβερνήτης κατέβαλλε προσπάθειες να τους πείσει να προσγειωθούν στη σωστή κατεύθυνση αλλά εκείνοι αρνήθηκαν».

Νωρίτερα:

Οι αεροπειρατές ζητούσαν την απελευθέρωση του γιου του Καντάφι. Από τα 118 άτομα τα οποία κρατούνταν όμηροι, οι δύο αεροπειρατές που απειλούν να ανατινάξουν αεροσκάφος, απελευθέρωσαν 111 και πλέον κρατείται το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Ο αεροπειρατής ισχυρίζεται ότι είναι οπλισμένος και κουβαλάει χειροβομβίδα. Ο αεροπειρατής είπε στο πλήρωμα ότι ήταν “φιλο-Κανταφικός” και ότι προτίθετο να αφήσει τους 111 επιβάτες να εγκαταλείψουν το Airbus A320, αλλά όχι και το επταμελές του πλήρωμα, αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά του, σύμφωνα με την εφημερίδα Times της Μάλτας χειροβομβίδα. Οι αεροπειρατές ζητούν την απελευθέρωση του γιου του Καντάφι.

Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, ο πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί στη Λιβύη, αλλά ο αεροπειρατής (ή αεροπειρατές) αρνήθηκαν. Ο πιλότος ενημέρωσε σχετικά τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης και στη συνέχεια διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες.

Στρατιώτες παρατάχθηκαν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το αεροπλάνο καθώς ήταν σταματημένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης και κανένας δεν φάνηκε να εισέρχεται ή να εξέρχεται από αυτό. Οι κινητήρες του βρίσκονταν σε λειτουργία ακόμη και 45 λεπτά μετά την προσγείωσή του, αναφέρουν οι Times.

Όλες οι άλλες πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας ματαιώθηκαν ή υποχρεώθηκαν να αλλάξουν προορισμό.

Πρόκειται για αεροσκάφος της Afriqiyah Airways, τύπου Airbus A320.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Joseph Muscat. “Ενημερώθηκα για μία κατάσταση πιθανής αεροπειρατείας μίας εσωτερικής πτήσης της Λιβύης που κατευθύνεται στη Μάλτα. Είναι έτοιμες επιχειρήσεις ασφαλείας και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων-ΤΜ” ανακοίνωσε μέσω Twitter.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter