Μάλτα: Έχασε το «Γαλάζιο Παράθυρο», ένα από τα πιο διάσημα, παραλιακά αξιοθέατά της (Video & Photos)

Μάλτα: Έχασε το «Γαλάζιο Παράθυρο», ένα από τα πιο διάσημα, παραλιακά αξιοθέατά της (Video & Photos)

«Θλιβερό γεγονός» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Μάλτας την κατάρρευση του Azure Window (Γαλάζιο Παράθυρο), ενός βραχώδους σχηματισμού που μοιάζει με αψίδα και εμφανίστηκε σε αμέτρητα τουριστικά φυλλάδια της χώρας.

Οι γεωλόγοι είχαν από καιρό προειδοποιήσει ότι ο σχηματισμός των βράχων, στη βορειοδυτική ακτή του μικρού νησιού Γκόζο, διαβρώνεται με ταχείς ρυθμούς και οι αρχές είχαν απαγορεύσει την πρόσβαση των τουριστών πάνω σε αυτόν.

Ο σχηματισμός, γνωστός ως Azure Window (Γαλάζιο Παράθυρο), καθώς δημιουργούσε μια αψίδα πάνω από τα γαλάζια νερά που είναι αγαπημένος προορισμός για τους δύτες, κατέρρευσε καθώς η Μάλτα επλήγη από σφοδρή θαλασσοταραχή και θυελλώδεις ανέμους.

Ο κάτοικος του Γκόζο Ρότζερ Τσέσελ πήγε σήμερα το πρωί στην περιοχή για να τραβήξει φωτογραφίες.

«Υπήρχε μεγάλη θαλασσοταραχή κάτω από το Azure Window», δήλωσε στην εφημερίδα Times of Malta. «Ξαφνικά, η αψίδα κατέρρευσε στη θάλασσα με θόρυβο». Ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ότι το διάσημο φυσικό μνημείο της Μεσογείου ανέκαθεν απειλούνταν με καταστροφή λόγω της διάβρωσης. «Αυτή η θλιβερή ημέρα έφθασε», έγραψε ο Μουσκάτ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter