Μάλτα: Παραίτηση υπουργού λόγω εμπλοκής του συζύγου της στην υπόθεση Γκαλίζια

Μάλτα: Παραίτηση υπουργού λόγω εμπλοκής του συζύγου της στην υπόθεση Γκαλίζια

Ο σύζυγός της, ο οποίος υπήρξε ερευνητής στην υπόθεση για τον φόνο της δημοσιογράφου, παραδέχθηκε ότι είχε κάνει διακοπές με έναν από τους εμπλεκόμενους στο θέμα, οδηγώντας τη σύζυγό του, υπουργό Γιουστίν Καρουάνα, σε παραίτηση.

Στην επιστολή με την οποία γνωστοποίησε την παραίτησή της, η Γιουστίν Καρουάνα τόνισε ότι είναι «εντελώς ξένη» με την υπόθεση, κάτι που δεν θα την εμποδίσει να προχωρήσει στην κίνησή της. Η παραίτηση της Καρουάνα ήρθε μετά από την αποκάλυψη της εφημερίδας Times of Malta, για την κοινή παρουσία του συζύγου της, Σίλβιο Βαλέτα με τον επιχειρηματία Γιόργκεν Φένεκ -έναν εκ των κύριων εμπλεκομένων στην υπόθεση Γκαλίζια- στις εξέδρες ποδοσφαιρικού γηπέδου της Βρετανίας. 

Ο Σίλβιο Βαλέτα είχε πάει να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της Τσέλσι τον Σεπτέμβριο του 2018, αφού είχε αποσυρθεί από την έρευνα, αλλά πριν από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Βίντεο που τον δείχνει μέσα στη Ρολς Ρόις του Γιόργκεν Φένεκ βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του επιχειρηματία.

Ο σύζυγος της Γιουστίν Καρουάνα παραδέχθηκε το ταξίδι του στη Βρετανία με τον Γιόργκεν Φένεκ, αλλά υπογράμμισε πως δεν γνώριζε πως ο τελευταίος ήταν τότε ύποπτος για φόνο. Ο Φένεκ είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στον φόνο αφού συνελήφθη τον Νοέμβριο ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα με τη θαλαμηγό του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter