«Μαλωμένοι» και δεν μιλάνε Νετανιάχου και Γκάμπριελ

«Μαλωμένοι» και δεν μιλάνε Νετανιάχου και Γκάμπριελ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι προσπάθησε μάταια να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση, αφού αρνήθηκε να τον συναντήσει στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Γκάμπριελ την Τρίτη, αφού ο Γερμανός υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων που είναι επικριτικές προς το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των Παλαιστινίων.

Ο Νετανιάχου, που είναι και υπουργός Εξωτερικών, εξήγησε πως προσπάθησε να επανορθώσει.

«Ήθελα να τηλεφωνήσω στον υπουργό Εξωτερικών Γκάμπριελ για να του εξηγήσω τη θέση μου και να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, όμως δεν δέχθηκε το τηλεφώνημά μου», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Δεν καλωσορίζω διπλωμάτες από άλλες χώρες που επισκέπονται το Ισραήλ και συναντώνται με οργανώσεις που αποκαλούν τους στρατιώτες μας εγκληματίες. Γι’ αυτό τον λόγο δεν έγινε η συνάντηση», εξήγησε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της χώρας του και της Γερμανίας είναι «εξαιρετικά ισχυρές» και ότι οι Ισραηλινοί είναι ευγνώμονες για τη βοήθεια του Βερολίνου στη διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter