«Μαμά, σκότωσα ένα παιδάκι σε τροχαίο» – Η νέα απάτη που αναστάτωσε ηλικιωμένη στην Κρήτη

«Μαμά, σκότωσα ένα παιδάκι σε τροχαίο» – Η νέα απάτη που αναστάτωσε ηλικιωμένη στην Κρήτη

Καλά «διαβασμένοι» ήταν οι απατεώνες που «χτύπησαν» τηλεφωνικά επιχειρώντας να ρίξουν στα «δίχτυα» τους μια 60χρονη στο Ηράκλειο. 

Η γυναίκα ταράχτηκε ακούγοντας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής έναν άντρα που εμφανίστηκε ως γιος της, να υποστηρίζει ότι σκότωσε μετά από τροχαίο ένα παιδί.

Την ταραχή που βίωσε περιγράφει η 60χρονη αναφέροντας: «την Τρίτη το βράδυ χτυπάει το σταθερό μου και αντίκρισα στην οθόνη τον αριθμό ενός κινητού. Όταν το σήκωσα άκουσα φασαρία και κάποιον κλαίγοντας να μου λέει “μαμά τρακάραμε”. Μάλιστα έχω έναν 34χρονο γιο που εκείνη τη στιγμή συμπωματικά έλειπε από το σπίτι. Δίπλα του άκουσα κάποιον να λέει σε σπαστά ελληνικά ότι “σκοτώσαμε και ένα παιδάκι’’.

Πανικοβλήθηκε καθώς έλειπε ο γιος της

Ευτυχώς σύμφωνα με την 60χρονη παρά την αναστάτωση που αισθάνθηκε πέρασαν αστραπιαία από το μυαλό της τα δημοσιεύματα που εφιστούσαν την προσοχή των πολιτών στις τηλεφωνικές απάτες και έτσι έκλεισε με οργή το τηλέφωνο. Ήταν όμως πολύ ταραγμένη για να μπορέσει με σκεφτεί με ψυχραιμία ότι τίποτε από όσα της περιέγραψε η αντρική φωνή, δεν ήταν αλήθεια. Έτσι διαπιστώνοντας ότι έλειπε ο γιος της πανικοβλήθηκε .

Όπως περιγράφει: «όταν διαπίστωσα ότι έλειπε η μηχανή του γιου μου μου “κόπηκαν” τα πόδια και ήθελα να τον πάρω τηλέφωνο για να ελέγξω ότι δεν είχε τρακάρει, αλλά δεν μπορούσα από την ταραχή. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω την αστυνομία και να ρωτήσω να μάθω αν έγινε ατύχημα. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν αμέσως τι συνέβη και ότι πρόκειται για απάτη και επικοινώνησαν με το γιο μου. Διώχνω ακόμα τη σκηνή από το μυαλό μου, καθώς καταλαβαίνω πως με έπιασε υστερία Σκεφτείτε ηλικιωμένοι που δεν ενημερώνονται και δεν υποψιάζονται ότι είναι απάτη, πως μπορεί να επηρεαστούν από ένα τηλεφώνημα και πόσοι χάνουν το κομπόδεμά τους. Χάνεις την ψυχραιμία σου…».

Πολλά τα κρούσματα

Τελικά η 60χρονη έδωσε τον τηλεφωνικό αριθμό στην αστυνομία η οποία ανέλαβε την υπόθεση, ενώ όπως την ενημέρωσαν την ίδια βραδιά υπήρξαν κι άλλα «χτυπήματα» απατεώνων ωστόσο στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι επιτήδειοι τηλεφωνούσαν με απόκρυψη. Πάντως προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι λίγα λεπτά πριν «χτυπήσει» το τηλέφωνο, η 60χρονη είχε αποστείλει τον αριθμό του σταθερού της τηλεφώνου μέσω viber, σε γνωστό της πρόσωπο.

Πηγή: neakriti.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter