Μάνδρα: Ο Χατζηδάκης καμάρωνε στις κατεδαφίσεις που είχε αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ (Photos)

Μάνδρα: Ο Χατζηδάκης καμάρωνε στις κατεδαφίσεις που είχε αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ (Photos)

Όλα τα έχουμε δει με αυτή την κυβέρνηση, που φωτογραφίζεται σε έργα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν τα αναβάλλει όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα από τη Μάνδρα Αττικής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, καμάρωνε για τις κατεδαφίσεις που είχαν δημοπρατηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ για παρανομίες που είχαν γίνει επί δεξιών (κυρίως) κυβερνήσεων.

«Από εδώ από τη Μάνδρα, από τον τόπο της τραγωδίας, στέλνουμε το μήνυμα ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν ανέχεται την αυθαιρεσία», είπε ο υπουργός που και αυτός όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί να προωθήσει τον εαυτό του ενόψει ανασχηματισμού και με φόντο την ανυπαρξία των έργων.

Αλλά το είπε και ο ίδιος:

«Προχωρούμε στην κατεδάφιση αρκετών αυθαιρέτων, για όσα έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης»

Και πρόσθεσε:

«Θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και θα γκρεμιστούν και 330 περίπου μάντρες και άλλες κατασκευές σε όλη την Ελλάδα (…) στο πρόγραμμά μας είναι να γκρεμιστούν 1.108 αυθαίρετα τους επόμενους μήνες».

Ας του πούμε πως οι τελεσίδικες αποφάσεις δεν βαίνουν σε δέκα μήνες… της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Σε αυτά τα ζητήματα δεν θα κάνουμε εκπτώσεις. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για αυθαίρετα σε δάση, σε αιγιαλούς, σε παραλίες. Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία σε αυτό το ζήτημα. Είναι θέμα νομιμότητας, είναι θέμα ποιότητας ζωής», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Που ξανακούστηκε η ΝΔ να κάνει εκπτώσεις σε αιγιαλούς…

Εξάλλου, ίσως για τον ίδιο και την παράταξή του, τα αυθαίρετα στο Μάτι, στη Μάνδρα και παντού, έγιναν… επί ΣΥΡΙΖΑ!

Δήλωση του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλου για τις κατεδαφίσεις στη Μάνδρα

Τις κατεδαφίσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Μάνδρα επέβλεψε σήμερα ο κύριος Χατζηδάκης

Ο κύριος Χατζηδάκης υλοποιεί τις κατεδαφίσεις που είχε προετοιμάσει και δημοπρατήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μάνδρα, σε μία μάταιη προσπάθεια να καλύψει την αντιπεριβαλλοντική ταυτότητα και πολιτική της ΝΔ. Επειδή όμως φρόντισε να κρύψει και πάλι την αλήθεια, του υπενθυμίζουμε ότι ήταν απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) να αναλάβει τη διενέργεια Ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού για ένα μεγάλο μέρος κατεδαφίσεων στην περιοχή της Αττικής που καθυστερούσαν για δεκαετίες (επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και να κινητοποιήσει τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να δρομολογήσουν χωρίς καθυστερήσεις κατεδαφίσεις με τελεσίδικες αποφάσεις, μέσω ενός προγράμματος χρηματοδότησης τεσσάρων (4) εκατ. ευρώ.

Οι σημερινές κατεδαφίσεις στη Μάνδρα προβλέπονταν στην απόφαση του τότε Υπουργού ΠΕΝ, Γ.Σταθάκη, (28595/823), στις 29 Μαρτίου του 2019, για τη διενέργεια Ανοιχτού Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού προϋπολογισμού 499.700,00 ευρώ για την εκτέλεση τριάντα οκτώ (38) τελεσίδικων αποφάσεων κατεδάφισης αυθαιρέτων περιφράξεων, κατασκευών, εγκαταστάσεων και κτισμάτων που βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας και σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό στην περιοχή της Αττικής.

Καλούμε τον κύριο Χατζηδάκη να περιορίσει τις φιέστες και να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την αυθαίρετη δόμηση, τις οποίες καθυστερεί, όπως είναι η πλατφόρμα εντοπισμού και επιβολής κυρώσεων αυθαίρετων (ΚΥΑ ΦΕΚ 2871/19) και η στελέχωση και η λειτουργία των Περιφερειακών και του Κεντρικού Παρατηρητηρίου Δόμησης που θεσμοθετήθηκαν ώστε να εποπτεύουν την πορεία των κατεδαφίσεων.

Η μοναδική πολιτική παρέμβαση που έχει κάνει ο ίδιος στον τομέα της αυθαίρετης δόμησης είναι η δήλωσή του, αυτήν την εβδομάδα, ότι προσπαθεί να περιορίσει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο Μάτι εξαγγέλλοντας μέχρι και τη διευθέτηση και την κάλυψη ρεμάτων.




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter