Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Δίκτυο διανομής νερού-τροφίμων

Μάνδρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους - 20 οι νεκροί

Συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας για τον εντοπισμό δύο αγνοούμενων από τις φονικές πλημμύρες της προηγούμενης εβδομάδας, με τις ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί να εξανεμίζονται καθώς οι ώρες περνούν.

Μετά και τον χθεσινό εντοπισμό ενός άψυχου σώματος, κάτω από όγκους μπάζων, φερτών υλικών και λάσπης, κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, οι νεκροί από την τραγωδία έφτασαν τους 20.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού γίνονται για τον εντοπισμό ενός οδηγού που χάθηκε επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών, ενός κυνηγού στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας και ενός ατόμου που είδαν κοντά στην καντίνα τελευταία φορά, ενώ παραμένει ασαφές ποιος από αυτούς είναι ο άνδρας που έχουν εντοπίσει νεκρό.

Εν τω μεταξύ, στη δημιουργία σταθερού δικτύου διανομής τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού και ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδικά για τους κατοίκους του Δήμου Μάνδρας που δεν έχουν πρόσβαση στα τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά που συγκεντρώνει η Περιφέρεια Αττικής στο Δημαρχείο Μάνδρας, προχώρησαν η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πρόσβαση των πληγέντων πολιτών (ειδικά όσων δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης, όπως ηλικιωμένων, κ.ά.) στο μοναδικό ως σήμερα σημείο διανομής τροφίμων και εμφιαλωμένου νερού στο Δημαρχείο Μάνδρας, δημιουργήθηκαν τρία αποκεντρωμένα σημεία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις ακόλουθες διευθύνσεις στη Μάνδρα:

Σημείο 1ο: Πλατεία Αγίου Κων/νου, οδός Στρατηγού Νικολάου Ρόκα 76

Σημείο 2ο: Πλατεία Ειρήνης, Κοροπούλη και Σπετσών

Σημείο 3ο: 2ο Δημοτικό Σχολείο, Αιόλου και 25ης Μαρτίου

Τα τρία αυτά σημεία ενεργοποιήθηκαν από το Σάββατο, 18/11 λειτουργούν διαρκώς από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Επιπλέον για μεμονωμένες περιπτώσεις όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης, θα γίνεται διανομή κατ’ οίκον.

Για όσους επιθυμούν να προσφέρουν τυποποιημένα προϊόντα και νερά, μπορούν να τα αποστέλλουν απευθείας είτε στα προαναφερθέντα σημεία είτε στο Κέντρο Ειδών Πρώτης Ανάγκης (Κέντρο Logistics) της Περιφέρειας Αττικής (στην Εσπλανάδα - πλατεία Νερού, δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού).

Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες ή επικοινωνία με το Δίκτυο Διανομής Τροφίμων και Εμφιαλωμένων Νερών, οι πολίτες μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.